Sibianul Samuel Bistrian și Miss Univers 2017 își unesc forțele ca să ajute copiii ucraineni

ROMA Boots, compania înființată în SUA de sibianul Samuel Bistrian, și Demi Tebow, Miss Africa de Sud și Miss Univers în 2017, se asociază cu organizația Convoy of Hope și oferă 100.000 de perechi de cizme copiilor refugiați strămutați de războiul din Ucraina.

Pe măsură ce iarna se apropie cu pași repezi de Europa de Est, necesitățile pentru vremea rece devin și mai importante pentru cei care caută adăpost. Samuel Bistrian, un român care trăiește în SUA de la vârsta de opt ani, al nouălea născut într-o familie nevoiașă, cu 12 copii, în Benești, un sat de lângă Sibiu, n-a uitat iernile geroase din Transilvania.

“Eu am primit prima pereche de cizme când aveam șase ani. Fuseseră folosite de frații mei, dar a fost un lucru extraordinar pentru mine. Îmi amintesc că unii oameni din sat aveau picioarele deformate din cauza frigului. Unii chiar își pierduseră degete de la picioare fiindcă le degeraseră”, își amintește Samuel.

Absolvent al Dallas Baptist University, Samuel Bistrian este CEO-ul ROMA Boots, compania pe care a înființat-o în Dallas, Texas, și care îmbină moda cu filantropia. Și-a lansat propriul business, o companie care produce și comercializează încălțăminte de lux, în aprilie 2010. Pentru fiecare pereche de cizme vândută, Roma Boots donează o pereche unui copil amărât.

“Pentru mine, acest parteneriat este foarte special – nu numai fiindcă m-am născut în România și sunt parțial ucrainean, ci și pentru că am primit speranță acum mai bine de 30 de ani și am reușit să migrez în SUA. Să pot dona 100.000 de perechi de cizme refugiaților ucraineni, copiilor care au nevoie disperată de ele, este nemaipomenit”, spune Samuel Bistrian.

Absolvent al Dallas Baptist University, Samuel Bistrian este CEO-ul ROMA Boots. / Foto: ROMA Boots

ROMA Boots donează o pereche de cizme noi unui copil aflat în nevoie pentru fiecare pereche vândută. În ultimii 12 ani, a dăruit sute de mii de perechi în peste 30 de țări, fiindcă misiunea companiei este să le aducă acestor copii speranță, dragoste și schimbări de durată prin ajutor și educație.

Antreprenor, speaker motivațional, filantrop și model sud-african, Demi-Leigh Tebow a fost încoronată Miss Africa de Sud și Miss Univers în 2017. “A fost o mare onoare să pot veni alături de ROMA Boots și Convoy of Hope, ca să descopăr la fața locului speranța pe care aceste cizme o aduc copiilor nevoiași. Pe măsură ce iarna începe să se instaleze în Europa de Est, refugiații și copiii nevoiași au nevoie de ajutor și speranță mai mult ca niciodată”.

Prin cel mai recent proiect al său, Purposeful People, Demi își dorește să pună în evidență brandurile care aleg să aibă un impact pozitiv în lume și să facă afaceri cu un scop mai înalt, iar acest scop este reprezentat de oameni.

În Ucraina, bombardamentele recente au afectat semnificativ rețeaua electrică, iar Organizația Mondială a Sănătății raportează că aproape un milion de locuințe au fost avariate sau distruse de la începutul războiului. În plus, temperaturile scad rapid – ceea ce înrăutățește și mai mult o situație deja dificilă.

DESPRE ROMA BOOTS

Este o întreprindere socială cu sediul central în Dallas, Texas. A fost fondată în 2010 de refugiatul de origine română Samuel Bistrian, care a dorit să ajute copiii din țara sa de origine, combinând dragostea sa pentru modă și filantropie. Pentru fiecare pereche de ROMA Boots vândută, o pereche nouă este donată unui copil aflat în dificultate. În ultimii 12 ani, ROMA a donat cizme în valoare de zece milioane de dolari în 30 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share