Smart Start UP: Finanțări de două milioane de euro, pentru afaceri noi în IT&C

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate şi Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) au lansat programul Smart Start UP România.

Programul vizează promovarea spiritului antreprenorial şi identificarea ideilor ce se pot transforma în afaceri, prin susţinere financiară şi know-how. Vor fi finanţate proiecte cu o valoare cuprinsă între 5.000 şi 200.000 de euro, iar valoarea totală a premiilor, în prima etapă, nu va depăşi două milioane de euro.

Concursul de idei are drept obiectiv identificarea proiectelor de afaceri în domeniul IT&C. Ideea de business trebuie să ofere un produs sau un serviciu care să poată fi distribuit la nivel global şi, nu în ultimul rând, să fie competitiv şi să creeze plus valoare. Proiectele vor fi evaluate de o comisie formată din potențiali investitori, cadre universitare din Universitatea Politehnica din București și reprezentanți ai Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate. Mentorii concursului vor fi Tatian Diaconu (CEO, Immochan România), Gabriel Tomescu (CEO, BMF Grup) și Francesco D’Ambrosio (CEO, Easy Lumen România).

Înscrierile se fac între 20 aprilie și 15 mai. Lista câștigătorilor va fi publicată pe site-urile romaniansmartcity.ro și upb.ro, în 17 mai. În 19 mai, proiectele selectate de juriul Smart Start Up vor fi prezentate în cadrul unui eveniment desfășurat la Rectoratul UPB. Pot participa la concurs cetățeni români cu vârsta minimă de 18 ani. Ei pot avea o firmă deja înființată, cu o vechime de maximum 24 luni. Fiecare concurent poate participa cu unul sau mai multe proiecte, redactate în limba română. Documentația necesară pentru înscrierea în concurs va fi trimisă la adresa info@romaniansmartcity.ro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share