Softbinator Technologies are planuri mari pentru 2021: sediu în SUA și o creștere cu 60 la sută a echipei

Compania de product development, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse software, își propune, ca direcții principale de dezvoltare pentru 2021 o creștere de circa 60 la sută a echipei și deschiderea unui birou în SUA.

În acest an, Softbinator Technologies și-a conturat perspectivele de evoluție prin diverse decizii și proiecte strategice și a ajuns la o valoare estimată de opt milioane de dolari. “Am avut o evoluție puternică în ultimii ani, ne-am dublat anual veniturile și am menținut această creștere și în 2020. Evoluția accelerată de anul acesta, alături de perspectivele create în acest sens, ne determină să privim cu încredere spre anul următor și să mizăm pe creștere și dezvoltare”, declară Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

Biroul fizic din SUA va fi deschis până la finele anului viitor și țintește apropierea de clienții actuali și facilitarea relațiilor cu cei noi. Va fi coordonat de unul dintre oamenii de bază ai echipei, cu o experiență de peste șapte ani de lucru cu numeroși clienți din SUA.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Recrutarea va juca un rol principal în planurile companiei, care vizează creșterea echipei cu circa 60 la sută. Softbinator propune posturi noi, atât de juniori, care să crească în companie, cât și de seniori, care vor activa pe diverse tehnologii, inclusiv blockchain și AI. Noii colegi nu vor fi împiedicați de distanța fizică pentru a face parte din echipa Softbinator Technologies.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La începutul anului, Softbinator s-a desprins din Cornerstone Technologies. Noua entitate este condusă de Daniel Ilinca. În urma cererii crescute de proiecte externe, compania s-a extins pe piața locală, a recrutat constant specialiști IT și are acum circa 80 de angajați și colaboratori. Conform clasamentului realizat de Undelucram.ro, face parte din top 5 cele mai apreciate companii.

Evoluția accelerată a companiei l-a atras în acționariat pe Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori IT locali. El s-a alăturat companiei pe poziția de Chairman și a devenit și acționar prin Simple Capital. În urmă cu două luni, Bittnet Group – un grup de companii cu activități de educație și integrare soluții IT – a preluat 25 la sută din capitalul social al Softbinator Technologies. Valoarea tranzacției s-a ridicat la circa două milioane de dolari.

Softbinator Technologies și Simple Capital au investit circa 200.000 de dolari în business-ul yummdiet.com – platformă de diete și well-being fondată de Cori Grămescu. Întregul sistem yummdiet.com, de la interfața destinată consumatorilor, până la soluția de administrare destinată utilizatorilor, a fost dezvoltat de Softbinator.

Compania s-a implicat și în diverse direcții de susținere a educației. Pentru al treilea an la rând, a sprijinit proiectul Bursele ANIS și a oferit o bursă de 5.000 de euro. 13 specialiști din companie, inclusiv CEO-ul, alocă peste 80 de ore pe săptămână pentru predarea celor mai noi tehnologii studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

Softbinator s-a implicat activ și în susținerea unor proiecte caritabile, precum evenimentul Chess4Education, prin care lideri din comunitatea IT au venit în ajutorul copiilor din comuna Curcani, județul Călărași, a donat o tablă smart școlii nr. 74 “Ienăchiță Văcărescu” din București și a fost sponsor principal al evenimentului Artă’n Dar, proiect inițiat de Daniel Ilinca în perioada studenției și ajuns la a 11-a ediție. Artă’n dar promovează cultura în rândul studenților.

Softbinator s-a alăturat și proiectului CTRL+N, program de reconversie profesională pentru adulți, inițiat de Bittnet. În fiecare lună, vor fi oferite minimum 50 de burse persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, celor care nu au abilități digitale de bază sau care au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie.

Articolul anterior

Singurătatea antreprenorului de cursă lungă

Articolul următor

Sediile Continental din România strâng rândurile în lupta cu pandemia și pentru a susține proiecte de responsabilitate socială

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close