Specialiștii în securitate cibernetică de la Cyber Smart Defence deschid birouri în Dubai și SUA

Cyber Smart Defence (CSD), cea mai dinamică companie de securitate cibernetică fondată și condusă de antreprenori români, se află în al treilea an consecutiv de dublare a cifrei de afaceri.

Grupul de companii, fondate și conduse de Mădălin Dumitru, a încheiat anul trecut cu afaceri de 2,3 milioane de euro. CSD gestionează probleme de securitate cibernetică pentru companii locale sau multinaționale, precum Orange, Carrefour, Țiriac Holding, Fildas Group, Pro TV, Gothaer Asigurări, Libra Bank, Emirates Airlines sau Al Habtoor Group.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Securitatea cibernetică este o zonă extrem de sensibilă pentru companii. Oricine este vizat de un atac cibernetic cu efecte devastatoare. Noi încă nu am întâlnit nici un client la care să nu găsim măcar o problemă de securitate. Cu cât managerii înțeleg această realitate, cu atât mai protejate sunt companiile și clienții lor. Am ajuns să tot spunem celor însărcinați cu securitatea cibernetică <Better Safe Than Sorry>. Așa că avem un slogan cu totul desprins din realitate”, declară Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence.

CSD acoperă piața mondială de securitate cibernetică cu birouri în București, în Dubai, unde a făcut joint venture cu un mare grup de companii, Al Habtoor Enterprise, și Maryland (SUA) cu 17 specialiști, dublați de “vedete” mondiale în materie de securitate cibernetică. În companie activează unii dintre cei mai buni “hackeri etici” din lume, cu nume recunoscute la nivel mondial pe zona de securitate cibernetică, precum TinKode (Răzvan Cernăianu). Din echipa CSD fac parte și doi foști militari americani, care au activat peste 20 de ani în zona de Cyber Counter Terrorism & Cyber Itelligence (SIGINT).

Statisticile arată că 2018 este anul în care s-au intensificat atacurile cibernetice la nivel mondial. “Să crezi că nu te poate <lovi> o asemenea problemă este la fel de nociv ca atunci când crezi că ești suficient de bine protejat. Dacă ar fi să dau un sfat, așa cum mă tot întreabă clienți din România, SUA sau țările arabe, orice companie ar trebui să-și verifice securitatea cibernetică măcar o dată. Este vital. E la fel ca în cazul oamenilor care trebuie să meargă să-și facă analize măcar o dată pe an”, susține Madălin Dumitru.

Companii mici sau mari au avut probleme în 2018. Cele mai răsunătoare cazuri autohtone sunt Leoni sau Dacia, iar la nivel mondial s-a vorbit despre Target, Marriott sau Ashley Madison, dar acestea sunt o picătură în ocean. În 2018 au fost sute de mii de astfel de incidente.

Piața companiilor care se ocupă de Securitate Cibernetică este extrem de volatilă, iar marile corporații se uită în acest moment după achiziții. În România sunt câteva companii interesante, iar câteva au reușit să treacă granița cu proiecte semnificative. „Noi suntem deja curtați de companii mari și corporații din afara țării, dar momentan nu suntem interesați să vindem, pentru că avem planuri mari în anii urmatori”, arată Mădălin Dumitru.

Articolul anterior

DNA are un nou șef. Cine este procurorul Călin Nistor

Articolul următor

Prințul Charles oferă 50 de burse pentru foștii militari români care vor să înceapă o afacere

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share