Start-up Nation 2018: Ministerul pentru Mediul de Afaceri anunţă noul val de finanţări nerambursabile. Proiectul va fi publicat astăzi

Ordonanţa de urgenţă privind programul Start-Up Nation 2018 va fi publicată astăzi pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la transparenţă decizională, şi va aduce noile reguli ale jocului, a anunțat ministrul de resort, Ştefan Radu Oprea.

Potrivit acestuia, suma maximă ce va fi acordată rămâne aceeaşi, respectiv 200.000 de lei. Bugetul va acoperi 10.000 de proiecte. “Vom primi de la consultanţi şi de la cei interesaţi toate părerile şi posibilităţile de a îmbunătăţi ceea ce noi propunem şi, apoi, imediat intrăm în procedură, astfel încât, până la sfârşitul anului, vor fi depuse toate cererile, pentru că deja există această ştiinţă pe piaţă de a face proiectele. Apoi intrăm în procedura normală, vor fi făcute contractările”, explică ministrul.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ştefan Radu Oprea (foto) susține că vor fi anumite schimbări, precum un avans fără garanţie şi anumite criterii legate de dezvoltarea unei afaceri în zonele cu număr redus de întreprinderi mici şi mijlocii. “Este una dintre chestiunile pe care le-am adus ca element de noutate: un avans care va fi fără garanţie. Vom prevedea și ca salariile să fie în sumă forfetară. De asemenea, vor fi anumite criterii legate de dezvoltarea în zonele unde numărul de întreprinderi mici şi mijlocii nu este cel apropiat de media europeană. Vor fi şi alte elemente de noutate: producţia, serviciile, care nu erau punctate anul trecut. IT-ul, în schimb, nu va mai fi la fel de bine punctat, pentru că avem multe alte programe adresate IT-ştilor şi credem că este bine ca și aceste servicii să fie încurajate anul acesta”, afirmă Oprea.

Pentru Start-Up Nation 2017 au fost încheiate 8.444 de contracte şi acordate, până acum, mai mult de 8.000 de finanţări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share