Startup-ul românesc Gumzzz, care dezvoltă un motor de căutare pentru industria de stomatologie, a atras o investiție de 100.000 de euro

Clujenii de la Gumzzz, platforma ce pune la dispoziția pacienților din întreaga lume opțiuni de a accesa servicii și pachete stomatologice din diferite țări, au închis o primă rundă de finanțare de 100.000 de euro. Startup-ul este evaluat la un milion de euro.

Pacienții care se înscriu până la 11 mai vor primi o consultație gratuită la una dintre clinicile din România, prezente pe platformă, din orașe precum București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș sau Baia Mare.

Gumzzz se adresează pacienților și cabinetelor, respectiv clinicilor stomatologice, și se concentrează pe îmbunătățirea procesului de selecție a serviciilor medicale, dar și pe oferirea de soluții pentru asigurări medicale dentare și finanțare pentru pacienți.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Pacienții vor putea selecta gratuit clinica cea mai relevantă pentru ei, pe baza recenziilor transparente făcute de alte persoane. Platforma permite pacientului să interacționeze în timp real cu departamentul de suport Gumzzz sau cu o persoană desemnată din echipa unității medicale alese și dispune de opțiunea de încărcare de documente, pentru a fi vizualizate de medicul stomatolog.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru clinici, Gumzzz creează un context digital în care își pot construi o prezență virtuală relevantă. Ele pot interacționa live cu pacienții și pot avea o evidență clară a programărilor și a eventualelor anulări. În plus, Gumzzz oferă un mediu controlat, în care cabinetele și clinicile stomatologice își pot lista ofertele speciale și vor avea certitudinea că acestea vor ajunge direct la grupul-țintă, care le poate achiziționa direct din platformă.

În curând, Gumzz va oferi servicii de asigurare medicală dentară și finanțare pentru pacienții care folosesc serviciile clinicilor din platformă. De asemenea, ei vor avea ocazia să plătească direct cu cardul, prin intermediul platformei sau direct la clinică, și pot păstra astfel o evidență a cheltuielilor și procedurilor care pot fi regăsite permanent în contul de utilizator.

Gumzzz le va oferi utilizatorilor informații relevante despre opțiunile de transport și facilitățile de cazare din orașul în care se află clinica aleasă, plus atracțiile turistice din zona respectivă. Astfel, platforma include și componenta de turism medical, iar pacientul are control asupra serviciilor medicale, cazării și transportului.

În spatele soluției Gumzzz stă o echipă de 15 oameni, formată din programatori, specialiști în marketing și medici stomatologi. Compania este condusă de Vlad Șuteu, antreprenor din Cluj-Napoca, întors în România după nouă ani petrecuți la studii și în companii din Marea Britanie și Danemarca.

“La Gumzzz se lucrează de circa un an și am hotărât să lansăm în perioada aceasta întrucât produsul nostru poate ajuta societatea în condițiile actuale și poate oferi oportunitatea de interacțiuni reduse în procesul de rezervare online și un sprijin real pentru pacienții care au nevoie urgentă de ajutor în a găsi locurile de tratament din apropiere. Gumzzz își propune să rezolve multe provocări din industria stomatologică, pentru pacienți și pentru unitățile medicale, și să crească nivelul de digitalizare din acest sector. Dorim să dăm putere pacientului să aleagă serviciile de care are nevoie în deplină cunoștință de cauză, transparent și rapid. Estimăm ca până la sfarșitul anului să includem in platformă clinici din mai multe țări, cu care suntem în discuții, și să atragem pacienți de pe alte continente”, spune Vlad Șuteu.

“Am ales sa investesc în Gumzzz pentru că am regăsit cel puțin trei dintre elementele în care cred cel mai mult la o afacere de succes: o idee de nișă, dar care acoperă o nevoie reală pe piață, aproape oriunde pe glob, o industrie cu mare potențial, precum cea a serviciilor medicale și o echipă unită, despre care am dedus că este 100 la sută pregătită să se dedice unei soluții ce va putea ajuta milioane de oameni, din toată lumea”, explică Stelian Bogza, angel investor.

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share