Studenți de 10: aproape 550 de candidați au fost admiși la Universitatea Babeș-Bolyai cu media maximă

Aproape 550 de candidați au fost admiși cu media 10 la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere organizată luna aceasta. 103 candidați au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat.

188 de candidați au fost admiși cu media 10 la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, 115 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, iar 50 au fost admiși cu media maximă la Facultatea de Fizică a UBB.

Candidații de 10 au optat în număr mare și pentru Facultatea de  Studii Europene (41), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (30), Facultatea de Drept (21), dar și pentru specializările oferite de Facultatea de Business (19), Facultatea de Litere (18), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (13) și pentru specializările Facultății de Istorie și Filosofie (12) și ale Facultății de Chimie și Inginerie Chimică (10).

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“UBB este o universitate de elită, ce țintește să-și formeze studenții ca absolvenți de elită – specialiști de top și buni cetățeni. Dincolo de caracterul academic mai inclusiv la intrare, riguros pe parcurs și mai selectiv la ieșire, mă bucur să văd că UBB este din start și un atractor pentru cei mai buni elevi din țară și din străinătate, ceea ce ne ajută și ne responsabilizează în misiunea academică pe care o avem. De altfel, era normal ca o universitate de elită a țării să atragă viitorii studenți de elită”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Peste 23.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și cu frecvență redusă oferite în acest an de UBB. Numărul este mult mai mare decât cel înregistrat în 2019.

Articolul anterior

Vicecampionul mondial la prăjit cafea, Bogdan Georgescu, lansează propriul magazin online de cafea de specialitate

Articolul următor

DHL Express are un nou director general pentru operațiunile din România

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share