T-Me Studios dă start aplicațiilor pentru internship-uri de vară în industria tech

De astăzi,  tinerii interesați de industria tech își pot depune aplicațiile pentru internship-urile de vară din cadrul Divergent Academy, cel mai nou proiect pentru sprijinul tinerilor, inițiat de Matei Pavel și Laurențiu Victor Bălașa, co-fondatorii T-Me Studios. Printre companiile participante se numără T-Me Studios, mReady și Omniconvert.

T-Me Studios va facilita accesul tinerilor la o educație în domeniul tech, prin cursuri (într-o primă fază, focusate pe aplicațiile mobile), hackathon-uri, internship-uri și altele. Astfel, Divergent Academy va încerca să ghideze generațiile tinere, care vor intra în curând pe piața muncii, către companiile tech ce dezvoltă și promovează produse proprii, în loc să ofere servicii de outsourcing.

Liceenii care vor lua parte la activitățile Divergent Academy își vor însuși skill-urile necesare pentru a înființa sau pentru a se angaja în startup-uri axate pe produs. Scopul este acela de a crește această industrie în România. Cursurile de aplicații pentru mobil vor simula mediul dintr-un startup de produs, hackathon-urile vor stimula creativitatea tinerilor și îi vor ajuta să dezvolte MVP-uri, iar internship-urile le vor da o idee despre parcursul unui produs tech, de la naștere și dezvoltare, până la promovare. “Divergent Academy, ONG-ul înființat și finanțat de noi în următorii doi ani, reprezintă prima noastră inițiativă socială de anvergură, dar e coerentă cu principiile pe care le-am exprimat încă din 2013, când puneam bazele T-Me”, explică Laurențiu Bălașa.

În cei patru ani de existență, T-Me a mai organizat activități sociale prin care venea în întâmpinarea tinerilor, fie a celor interesați explicit de activarea în domeniul tech (hackathon-ul HackaTMe și internship-urile oferite câștigătorilor), fie a celor defavorizați și motivați să-și continue educația (“Vreau în Clasa a Noua”).

La propunerea unui angajat T-Me Studios, programatorul Mihai Vînaga, compania a contactat anul trecut ONG-ul World Vision, pentru a implementa proiectul “Vreau în Clasa a Noua”, în zona Bârlad – o dorință mai veche a lui Mihai, care a visat mereu să poată ajuta tinerii din zonă să își continue educația. T-Me sponsorizează nouă bursieri, pe parcursul a patru ani – din clasa a IX-a până la a XII-a. Proiectul se înscrie în inițiativa World Vision de a combate abandonul școlar și implică activități extra-școlare, ca workshop-uri de dezvoltare personală, activități educative, consiliere individuală și tabere școlare.

Deși Divergent Academy este finanțată de T-Me până la finalul lui 2018, companiile care vor să se implice o pot face, de exemplu, prin participarea la programul de internship-uri de vară. Cei interesați de programul Divergent Academy o pot contacta pe coordonatoarea lui, Andreea Per, la adresa andreea.per@timmystudios.com.

DESPRE T-ME STUDIOS

Creează conținut digital pentru generațiile digital-first. Este o companie internațională cu sediul în București, fondată la finalul anului 2013, când Matei Pavel și Laurențiu Victor Bălașa i-au pus bazele, în ideea de a schimba modul în care interacționăm cu arta. Și-au clădit un renume ca publisher prolific pe Google Play, cu mai mult de 10.000 de aplicații publicate și zeci de milioane de useri în aplicațiile din portofoliu. Cele mai populare aplicații lansate de T-Me Studios sunt Redraw Keyboard, pe piața internațională, și Stickchat, în România.

Articolul anterior

VIDEO. Sibiu Guitar Meeting se transformă într-un festival internațional de trei zile

Articolul următor

Cei mai buni profesioniști în externalizare, premiați la Romanian Outsourcing Awards for Excellence

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share