Tehnologia – campioana locurilor de muncă în România și în 2021

După ediția Business, cel mai mare târg de carieră din țară, Angajatori de TOP, continuă cu a doua ediție, cu focus pe tehnologie.

Între 1 și 11 aprilie, candidații interesați de industria IT&C, indiferent de nivelul de experiență, își pot găsi oportunitatea de carieră potrivită, printre joburile și programele pentru tineri, oferite de companiile din domeniu. Angajatori de TOP Tehnologie se desfășoară online, pe portalul Hipo.ro, la nivel național, cu focus pe orașe precum București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov,  Ploiești, Pitești sau Sibiu.

Conform raportului Hipo.ro, sectorul IT&C se situează pe prima poziție, pentru al treilea an consecutiv, în topul domeniilor în care se fac cele mai multe angajări. Tehnologia se află pe primul loc și în topul industriilor cu cei mai bine plătiți angajați. Salariul mediu a ajuns la 7.750 de lei. Veștile sunt bune și pentru juniorii care doresc să-și clădească o carieră în domeniul IT. Raportul Hipo.ro arată că specializările cu cele mai multe oferte pentru studenți, absolvenți sau candidați entry-level, sunt informatica și cibernetica.

2021 vine cu un număr semnificativ de companii ce recrutează în IT&C. Echipa Angajatori de TOP Tehnologie a pregătit o selecție de angajatori activi din această industrie, pe care candidații ar trebui să-i urmărească mai atent, dacă își caută un nou job: Cognizant Softvision, Continental, Bosch Service Solutions, Webhelp, The Estée Lauder Companies, Veeam Software, MassMutual, Automatic Data Processing (ADP), Accesa, BearingPoint, METRO.digital, Dell Technologies, Accenture, ABA – Work in Austria, Vodafone, Grupul Enel, Société Générale Global Service Centre (SG GSC), Elektrobit Automotive, Huawei, Nokia, virtual7, msg Systems, Hella sau TE Connectivity Sensor Solutions.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Faptul că domeniul IT este prosper o atestă și două companii multinaționale care au intrat recent pe piața muncii și vor recruta la Angajatori de TOP Tehnologie: The Estée Lauder Companies și MassMutual.

“The Estée Lauder Companies, lider global în industria frumuseții, angajează pentru noul centru de tehnologie digitală din București. Tehnologia atinge, practic, fiecare parte a experienței consumatorilor în magazin și online, susține creșterea și agilitatea, prin alimentarea centrelor de producție și distribuție, și eficientizează modul în care lucrează peste 48.000 de angajați la nivel global. Compania caută următoarea generație de inovatori, creatori și lideri de tehnologie, care să se alăture echipei globale în creștere. Există roluri disponibile pentru developers, solution architects, engineering leads, business ori data analysts. Industria frumuseții este interesantă, competitivă și dinamică, alimentată de tehnologie, iar ELC este dedicată promovării unui mediu în care angajații să poată prospera”, spune Jennifer Brant-Gargan, Vice President, Information Technology & Interim Bucharest Digital Technology @ The Estée Lauder Companies.

“Anul acesta, recrutăm pentru 250 de roluri interne, în principal în software development, data science și engineering, DevOps, SecurityOps și cloud engineering. Vom completa astfel echipa, în continuă creștere, din SUA. Rolurile sunt distribuite aproximativ în mod egal între cele două centre deschise în București și Cluj. Ne dorim să creștem o echipă de oameni capabili și talentați, pe care să-i susținem printr-o investiție pe termen lung în tehnologie și digitalizare continuă”, explică Mihaela Berechet, Head of HR @ MassMutual România.

Pe lângă o paletă largă de joburi disponibile la Angajatori de TOP Tehnologie, participanții vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

  • Consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului;
  • Discuții live cu angajatorii;
  • Consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să-și schimbe jobul;
  • Profesioniști HR care vor oferi informații și consiliere în carieră candidaților;
  • Workshop-uri tehnice;
  • TechTalks 2021: eveniment ce include conferințe tehnice dedicate pasionaților de tehnologie.
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share