Ministerul de Interne a găsit soluția pentru deficitul de personal: reduce perioada de școlarizare de la doi ani la un an, în școlile de subofițeri

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Potrivit ministrului de Interne, Carmen Dan, cifra de școlarizare pentru învățământul postliceal – școlile de agenți și școlile de subofițeri – va fi modificată de la 1.434 la 8.190 de locuri.

“Prin acest proiect de hotărâre, facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care privește reducerea deficitului de personal. Astfel, vom crește cifrele de școlarizare în școli de agenți și subofițeri. Vom ajunge undeva între 3.000 și 5.000 de absolvenți pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenți, cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educației și am redus perioada de școlarizare de la doi ani la un an în școlile de subofițeri”, a anunțat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Programa Academiei de Poliție, unde sunt pregătiți ofițerii de carieră, nu va fi modificată, iar încadrarea din sursa externă va fi o excepție. “Din perspectiva MAI, oamenii care ajung să lucreze în operativ, în special în zona de ordine publică, trebuie să treacă prin școlile ministerului, iar încadrarea din sursa externă să fie o excepție”, declară Carmen Dan. Potrivit ministrului, în perioada următoare vor fi achiziționate echipamente de protecție, precum veste anti-înjunghiere.

MAI scoate la concurs 2.000 de locuri în școlile care pregătesc viitori ofițeri

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share