Tinerii au intensificat căutările de joburi. Numărul de candidaturi a crescut cu două treimi față de 2020, pe BestJobs

Finalul de an vine cu noi schimbări în activitatea candidaților pe platforma de recrutare BestJobs. Principala tendință este creșterea interesului tinerilor între 18 și 24 de ani de a-și găsi sau schimba jobul.

Peste 15 la sută din totalul candidaturilor pentru joburi noi au fost din rândul tinerilor între 18 și 24 de ani, peste nivelul de cel mult 12 la sută înregistrat în lunile precedente. Acest segment a fost cel mai dinamic în noiembrie, față de celelalte luni ale anului, dar mai ales față de aceeași perioadă din 2020. Intensificarea căutărilor de joburi în această categorie de vârstă este o veste bună, în contextul în care datele Institutului Național de Statistică arată că aproape 20 la sută dintre șomeri fac parte din segmentul de vârstă 15-24 ani.

Celelalte categorii de vârstă active în căutarea de noi joburi sunt 35-44 de ani, cu 25 la sută dintre candidaturi, și 25-34 de ani (24 la sută). Activitatea candidaților se reflectă și în tipurile de joburi de care sunt interesați aceștia – joburile entry-level au atras 39 la sută din totalul candidaturilor, pe când cele mid-level au înregistrat 47 la sută.

“Activitatea crescută în rândul tinerilor este un semn bun și răspunde cererii din partea angajatorilor, care sunt în permanență în căutare de talente noi. Este cu atât mai bine cu cât datele oficiale arată că un procent îngrijorător de tineri sunt înregistrați fără un loc de muncă, în ciuda faptului că oferte există. Îi încurajăm să-și completeze în CV-uri experiența acumulată prin proiecte din timpul facultății, programe de voluntariat, joburi de vară, și să nu ezite să candideze pentru joburile pe care le consideră potrivite”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Pe lângă vânzări (78.000 de candidaturi), financiar (55.000) și management (52.000), topul celor mai căutate domenii este completat de call center/ client service (26.000) și marketing (25.000). Județele în care candidații au fost cei mai activi în noiembrie sunt, pe lângă București, Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Prahova. Interesul pentru joburile remote a rămas la același nivel ca luna trecută și au înregistrat 11 la sută din volumul total de candidaturi.

36 la sută dintre joburile noi sunt în vânzări, financiar sau management

În topul angajatorilor cu cele mai multe oferte active sunt cei din domeniile vânzări, financiar (câte 13 la sută din totalul joburilor) și management (zece la sută). Mai mult de jumătate (53 la sută) dintre posturile disponibile în noiembrie s-au adresat specialiștilor (white-collars), 18 la sută lucrătorilor (blue-collars) și 16 la sută candidaților înalt calificați (gold-collars).

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 30.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Articolul anterior

Silvia Sticlea, prima femeie care devine Country Manager al Nestlé România

Articolul următor

Analiză: Principala provocare a companiilor, în 2022 - găsirea de metode noi de motivare, atragere și retenție a oamenilor-cheie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share