TOKERO abordează un nou model de conducere și aduce un co-CEO la conducerea companiei

Compania TOKERO, lider de piață în domeniul crypto exchange în România, abordează un nou model de conducere și o nouă structură organizațională la nivel de business.

După deschiderea celei de-a doua runde de finanțare, ce include o componentă de community, până pe 24 noiembrie, și după începerea demersurilor pentru listarea la bursă, TOKERO se află în plină creștere și expansiune, procese ce generează crearea unor noi structuri de funcționare.

“Domeniul Crypto a schimbat radical modul de abordare în business, iar procedurile și tehnicile pe care le respectăm cu sfințenie în afacerile normale pot stagna un astfel de business diferit. Odată cu oportunitățile de creștere ale companiilor, apare și nevoia de creare a unor noi structuri, la nivel de execuție și la nivel managerial”, anunță Marius Morra (foto, stânga), co-CEO și co-fondator TOKERO.

Astfel, Sabin Simionescu (foto, dreapta) preia rolul de co-CEO al companiei. Pe lângă funcția de co-fondator al companiei, lui i se datorează conceperea și dezvoltarea tehnică a business-ului, experiență dublată de cunoștințe și implementare în aproape toate domeniile ce țin de business în sine și de domeniul crypto.

Modelul și conceptul pe care le abordează TOKERO nu sunt noi. Bitpanda, un unicorn austriac, din același domeniu de activitate, are doi directori generali. La nivel local, One United Properties, o companie listată la bursă, a adoptat același model și are doi co-CEO în structura organizatorică.

Cu o experiență de peste 20 de ani în programare și peste 12 ani în antreprenoriat, Sabin Simionescu definește modelul său de carieră drept full-stack business-developer. Co-fondator și co-CEO al TOKERO, platformă ale cărei prime trei versiuni au fost scrise și implementate de el în proporție de peste 90 la sută, are acum combinația de skill-uri și autoritate pentru a duce business-ul într-o poziție de brand recunoscut și apreciat la nivel european.

Unul dintre principalele obiective pentru TOKERO, în 2023, este o acțiune de pionierat în România: să devină primul exchange crypto românesc care se lansează și internațional, în țări precum Spania, Italia sau Franța. Primul pas a fost făcut recent, prin deschiderea TOKERO Franța.

Experiența acumulată de Sabin Simionescu în legislație, contabilitate, marketing, vânzări, HR, optimizare continuă și bucle de feedback va fi înmulțită cu core-competency de dezvoltare soluții software complexe, structurare date și procese și livrarea întregii combinații într-o manieră ușor de exploatat de utilizatorul final.

“Țintim, în câțiva ani, să devenim parte din viața de zi cu zi a tuturor celor ce formează comunitatea TOKERO, printr-o soluție ce acoperă majoritatea nevoilor financiare ale unei persoane conștiente de valoarea timpului și banilor săi”, spune Sabin Simionescu.

Funcția de CTO, deținută până acum de Sabin Simionescu, va fi preluată de Cristian Cună, care ocupa până acum poziția de co-CTO. Acestea nu sunt singurele schimbări pe care TOKERO le aduce în structura organizațională. Compania trece la o nouă abordare, în care va construi două echipe: una se va concentra pe creștere, iar cealaltă pe menținerea calității serviciilor deasupra standardelor industriei. Pentru creșterea accelerată pe care și-o dorește, compania caută oameni cu abordări out-of-the-box.

În 2021, TOKERO a raportat o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro, un volum de tranzacții de 75 milioane de euro. Compania are un portofoliu de peste 40.000 de clienți.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share