Universitatea Lucian Blaga din Sibiu are patru absolvenți ai programului Stanford University Innovation Fellows

În luna iulie, patru studente ale Universității Lucian Blaga din Sibiu au fost admise la un program al Universității Stanford, intitulat University Innovation Fellows (UIF).

Din septembrie, timp de șase săptămâni, Ana-Maria Chiva, Iulia Elena Coman, Alexandra Maria Șușoiu și Raluca Mihaela Bârsan au urmat cursuri online, iar în 25 octombrie au absolvit cu succes programul și au primit calitatea de University Innovation Fellows. Procesul pentru formarea echipei, completarea aplicației și etapa de interviu s-a desfășurat pe parcursul a patru luni.

Scopul UIF este de a capacita studenții pentru a deveni scânteia dezvoltării unor proiecte în propria universitate, cu ajutorul unor mentori din Stanford și din universitățile selectate în program. De la lansarea în 2012 a programului UIF, Stanford a format peste 2.800 de studenți din peste 270 de universități din întreaga lume. Echipa ULBS a fost prima acceptată din România.

Pe parcursul programului de formare, studentele au primit susținere din partea unui mentor din Japonia, în calitate de Stanford UI Guide, și a patru mentori din ULBS: prof. univ. dr. Mihaela Herciu, lector dr. Anca Șerban, prof. univ. dr. Andrei Terian și dr. Vlad Pojoga.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share