Continental a inaugurat a treia extindere a fabricii de electronice din Timișoara. Unitatea de producție automotive se transformă într-o megafabrică  

După o investiție de circa 40 de milioane de euro, Continental a finalizat construcția celei de-a treia extinderi ale fabricii de componente electronice din Timișoara.

Suprafața de producție va crește cu peste 7.000 mp – un plus de peste 60 la sută al spațiului -, astfel că se va ajunge la circa 18.000 mp pentru producție. Au fost adăugate locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri și o zonă verde.

Cu această extindere, compania de tehnologie continuă să conducă schimbarea de paradigmă în producția de tehnologii pentru experiența utilizatorului auto și gruparea capacităților și competențelor de producție. Megafabrica oferă avantaje importante din punct de vedere economic și tehnologic, precum și sinergii în producție și vânzări.

“Ceea ce înainte însemna cai putere de sub capotă este acum experiența utilizatorului. Pentru a satisface cererea tot mai mare a clienților noștri, trebuie să urmărim cele mai dezvoltate niveluri de digitalizare, standardizare și automatizare posibile – și exact asta facem cu noua noastră strategie a megafabricilor. Continuarea implementării tehnologiilor Industriei 4.0 reprezintă un alt salt în viitor. Digitalizarea proceselor de producție și folosirea echipamentelor de ultimă generație înseamnă încă un pas în asigurarea garanției calității produselor și serviciilor noastre”, spune Lucian Mărgineanu, directorul unității de producție automotive din Timișoara.

Extinderea presupune punerea în funcțiune de linii de producție pentru cele mai noi tehnologii și mărește gama de produse pe care fabrica din Timișoara le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei automotive. Dezvoltarea locației aduce cu sine și noi posturi, pentru operatori și pentru specialiști în zona de producție.

“Clienții noștri doresc produse inovatoare pentru a se diferenția pe piață. Megafabrica noastră din Timișoara ne oferă un avantaj competitiv în producția de soluții complexe de afișare: standardizare, automatizare și digitalizare. Standardizarea pentru unitatea de producție înseamnă calitate superioară, producție mai rapidă, reutilizare și economii. Automatizarea conduce la o scădere a sarcinilor simple și la o creștere a vitezei, în timp ce digitalizarea sprijină planificarea, simularea și optimizarea liniilor prin intermediul realității virtuale. Desigur, oamenii au făcut din toate acestea un loc minunat de muncă”, arată Lucian Mărgineanu.

“Noua extindere reprezintă munca și rezultatele pe care le-au avut colegii noștri de aici de-a lungul anilor. În aceste momente dificile la nivel mondial, Continental are încredere în oameni, în experiența lor și în abilitățile lor, și investește în viitorul lor. Investiția în Timișoara subliniază importanța locației pentru companie și încrederea în calitatea produselor și tehnologiilor realizate aici. Profităm de prezența în același loc deopotrivă a centrului de cercetare și dezvoltare și a unității de producție și creăm sinergii ce conduc la o dezvoltare durabilă a companiei, la inovare și la noi idei puse în practică pentru a modela viitorul industriei automotive”, explică Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Fabrica din Timișoara furnizează anual peste 17 milioane de produse. Aici sunt fabricate unități de control al airbagului, sisteme electronice de parcare, unități de control pentru diferite tehnologii, precum suspensii pneumatice, servodirecție, reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișare Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord. Fabrica s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0 și a integrat echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, cel de trigenerare și altele.

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share