Topul celor mai buni angajatori din România: Groupe Renault, pe primul loc

Groupe Renault România, OMV Petrom şi Continental sunt cei mai buni angajatori din economia românească, potrivit primei ediţii ale anuarului “100 Cei mai buni Angajatori din economie”, realizat de Capital Media Production. Pe locurile următoare s-au clasat Grupul Bosch şi Orange.

Pentru toate cele cinci companii lucrează, în prezent, 332.394 angajaţi. Atât în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, cât şi numărul de reprezentanţi în “100 Cei mai buni angajatori din economie”, pe primul loc se află industria, iar sectorul automotive este cel mai important angajator. Bine reprezentate în top sunt şi sectoarele IT&C, energie, retail şi financiar-bancar.

Principalele criterii ce au stat la baza analizei topului au fost numărul de salariați, salariul mediu net, beneficiile acordate angajaților și brandul de angajator. “Groupe Renault România se îndreaptă fără ezitare spre industria 4.0. Oferim mijloacele necesare, facem investiții în creșterea capacității de producție, în proiecte noi și echipamente de testare și pentru a crește numărul de furnizori locali. Una dintre priorități este să le oferim angajaților noștri mijloacele necesare pentru a se putea exprima cât mai bine, din punct de vedere profesional, și pentru a-și dezvolta competențele. Tehnologia și digitalizarea dau rezultate doar dacă nivelul de competențe este pe măsură, sau chiar mai ridicat. Suntem a learning company. Din 2000 până acum, am investit 8,9 milioane de ore de formare pentru dezvoltarea competențelor angajaților”, declară Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Dacia.

În 2018-2019, 300 de studenți și masteranzi au ales să cunoască mediul de lucru de la Renault România. “Am discutat cu ei, la evenimentul de încheiere a stagiilor, și le-am spus cât de importante sunt motivația, competențele și capacitatea de a comunica pentru a fi eficienți în ce fac”, spune Christophe Dridi. Din 2002, de când a fost lansat programul de stagii Drive Your Future, peste 2.300 de studenți au făcut stagii practice în companie, iar o parte dintre ei au fost angajați.

Top 10 Cei mai buni Angajatori:

  1. Groupe Renault Romania – 17 puncte
  2. OMV Petrom – 17 puncte
  3. Grupul Continental – 16 puncte
  4. Grupul Bosch – 16 puncte
  5. Orange – 16 puncte
  6. BRD-Groupe Société Générale – 15 puncte
  7. Microsoft – 15 puncte
  8. Adobe Systems – 15 puncte
  9. Kaufland – 14 puncte
  10. Banca Transilvania – 14 puncte

Capital Media Production este editor al anuarelor “Top 100 Antreprenori” şi “Top 50 Femei în economie” şi are în portofoliu site-urile topantreprenori.ro, piatapresei.ro, energyhub.ro şi banii.net.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share