Trei sferturi dintre românii cu două locuri de muncă și-au luat al doilea job fiindcă aveau nevoie de suplimentarea veniturilor

Nevoia de suplimentare a veniturilor pe termen lung este principalul motiv pentru care și-au luat un al doilea job, spun 70 la sută dintre respondenții unui sondaj derulat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

8,2 la sută au făcut acest pas doar o perioadă scurtă, ca să strângă banii necesari unei achiziții costisitoare, pe care nu și-o permiteau, iar 6,7 la sută așa au lucrat toată viața. Pentru 10,6 la sută, primul job nu era suficient de solicitant și au putut să se angajeze și în altă parte, iar cinci la sută vor să facă o schimbare de carieră, însă nu sunt siguri ce li s-ar potrivi și, o vreme, au decis să încerce două joburi diferite, în paralel.

“Odată cu intrarea în normalitate a muncii remote, angajații au devenit mai stăpâni pe felul în care își gestionează timpul și pot jongla mai ușor cu două joburi. Chiar și în aceste condiții, cei mai mulți (72 la sută) aleg să adauge un job part time locului de muncă de bază pe care îl au și care e full time. 13 la sută susțin, în paralel, două locuri de muncă full time, șase la sută două part time, iar nouă la sută au un job de luni până vineri și încă un job în weekend”, spune Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs România.

Românii nu mai fac un secret din faptul că lucrează, simultan, în două locuri diferite. Jumătate dintre respondenți declară că ambii angajatori știau și de celălalt job, 23 la sută spun că doar unul dintre angajatori fusese informat, iar 21 la sută au preferat să păstreze doar pentru ei această informație.

Întrebați ce li se pare cel mai greu când ai două joburi, șase din zece au menționat păstrarea unui echilibru între viața personală și profesională. Pentru un sfert dintre angajați, e dificil să-și gestioneze timpul dedicat muncii, iar zece la sută spun că este complicat să performeze în ambele locuri. 40 la sută declară că, în momentul în care unul dintre cele două locuri de muncă le-ar aduce un salariu suficient pentru nevoile lor financiare lunare, ar renunța la al doilea job. Aproape un sfert ar face asta dacă s-ar simți epuizați fizic sau emoțional sau dacă nu ar reuși să mai mențină un echilibru între viața personală și cea profesională (17,3 la sută).

6,7 la sută nu ar putea să aibă două joburi în paralel dacă nu ar mai putea lucra de acasă, iar 3,3 la sută vor renunța la a doua sursă de venit imediat ce vor strânge banii necesari pentru o achiziție importantă, pe care o plănuiesc pentru perioada următoare, dar pe care nu și-o permit încă. 8,5 la sută dintre respondenți nu iau în calcul sub nicio formă varianta de a rămâne cu un singur job. 47,4 la sută dintre participanții la sondaj cred că pot duce pe termen lung două joburi simultan, iar 52,6 la sută consideră că e imposibil să lucrezi mai mult de un an în două locuri, în același timp.

“Surprinzător a fost să vedem repartizarea pe categorii de vârstă a celor care au avut cel puțin două joburi. Ne așteptam ca numărul cel mai mare de respondenți să vină din categoria de vârstă 19-25 de ani. Totuși, ei reprezintă doar 7,4 la sută din total. 33,8 la sută dintre cei care au avut cel puțin două joburi simultan, în ultimii doi ani, au între 36 și 45 de ani, 28,9 la sută – 26-35 de ani, 21,8 la sută – 46-55 de ani și opt la sută – peste 55 de ani”, arată Ana Călugăru.

Sondajul a fost realizat în iulie, pe un eșantion de 1.200 de respondenți. În acest moment, peste 34.000 locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe ejobs.ro. 4.500 sunt locuri de muncă part time.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cele 4,6 milioane de CV-uri și peste 1,3 milioane de candidaturi lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de două milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Articolul anterior

Ursus Breweries numește un olandez în rolul de vicepreședinte Strategy & Insights

Articolul următor

Prezentul muncii este aici. Ce trebuie să știe angajatorii

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share