Ubitech, promotor al diversității de gen în industria construcțiilor

La Ubitech Construcții, succesul și inovația sunt parte a unei culturi organizaționale care pune accent pe diversitate și incluziune.

Ubitech pune în valoare contribuția pe care o are fiecare membru al echipei și subliniază importanța crucială pe care îl are rolul femeilor în evoluția companiei. În susținerea acestei filozofii, Ubitech Construcții a creat un mediu propice pentru dezvoltarea talentelor feminine.

În sectorul construcțiilor, considerat un domeniu al bărbaților, Ubitech Construcții se distinge printr-o prezență semnificativă a femeilor pe toate palierele organizației. Acest angajament față de egalitatea de gen și recunoașterea meritelor individuale se reflectă în mod evident în structura echipei, care este formată din 45 la sută femei, cu o prezență notabilă de 56 la sută în pozițiile de top și middle management.

Prin promovarea unei culturi care are la bază respectul reciproc, deschiderea către colaborare și aprecierea diversității, Ubitech Construcții a reușit să creeze un mediu de lucru motivant pentru toți membrii echipei. Femeile ambițioase sunt încurajate să-și atingă potențialul maxim și au acces la numeroase oportunități de dezvoltare continuă. Compania își exprimă aprecierea pentru realizările remarcabile ale femeilor din echipă și este ferm angajată în promovarea egalității de șanse și a incluziunii.

La nivel global, reprezentarea femeilor în sectorul construcțiilor rămâne limitată. În 2023, ele au reprezentat circa 11 la sută din forța de muncă în industria construcțiilor din SUA, conform unui raport publicat de Biroul de Statistică a Muncii (BLS) din SUA. În Europa, femeile reprezintă doar 15 la sută din angajații sectorului de construcții, potrivit unui articol publicat în 2023 de Oxford Economics. În România, prezența femeilor în construcții a înregistrat, în 2020, mai puțin de 13 la sută din totalul angajaților din acest sector, conform unui articol publicat de Plan Radar.

În acest context, Ubitech se poziționează drept un promotor al echității și incluziunii în industria construcțiilor, unde fiecare femeie își poate pune în valoare experiența, competențele și pasiunea pentru calitate. Determinarea și viziunea femeilor din echipa Ubitech demonstrează că sectorul construcțiilor nu trebuie considerat un domeniu al bărbaților, ci unul în care atât femeile, cât și bărbații, pot atinge un nivel ridicat de performanță.

Femei performante din echipa Ubitech Construcții  

Carmen este inginer Ofertare-Derulare Contracte și face parte din echipa Ubitech de doi ani. Despre experiența sa în companie, spune că este interesantă, dinamică și provocatoare. Carmen apreciază la colegii săi spiritul de echipă, dar și faptul că ei creează o atmosfera prietenoasă și aduc bună dispoziție la birou, zi de zi.  

De mai bine de cinci ani, Elena face parte din această echipă, la care apreciază foarte mult spiritul de colegialitate, dedicarea și orientarea către rezultate. Este economist și se descrie ca fiind veselă, sociabilă și implicată. Când vine vorba despre jobul său, menționează că diversitatea și importanța proiectelor în care este implicată o mențin motivată.  

Oana este de aproape un an și jumătate inginer Ofertare-Derulare Contracte la Ubitech Construcții, timp în care a avut parte de o experiență vibrantă, provocatoare și extrem de satisfăcătoare, datorită varietății activităților la care a luat parte și a rezultatelor pe care le-a obținut alături de colegii săi. Este încântată de dinamica pozitivă pe care o are colaborarea cu colegii săi, caracterizată de sprijin reciproc constant și comunicare eficientă.  

Ambițioasă și dornică să evolueze continuu, Cristina este de peste patru ani specialist Procurement în această echipă. Prețuiește profesionalismul colegilor săi și interesul companiei pentru dezvoltarea profesională și personală a membrilor echipei, dar și faptul că recunoașterea meritelor ocupă un loc important în definirea culturii organizaționale ale companiei.  

Anca este de aproape un an inginer Decontare în echipa Ubitech și are o experiență profesională de peste patru ani. Orientarea companiei către viitor și tehnologii de ultimă generație o inspiră, iar faptul că munca sa este apreciată o motivează să exceleze în tot ce face. Anca prețuiește deschiderea și sprijinul colegilor pentru atingerea obiectivelor comune.

Cu o experiență profesională care se întinde pe mai bine de șapte ani, Lidia este parte a echipei Ubitech de un an și jumătate și are un aport important în calitate de inginer Ofertare-Derulare Contracte. Consideră că mediul în care își desfășoară activitatea este inspirațional și îi apreciază pe colegii săi pentru că dau dovadă de profesionalism și simțul umorului, dar și pentru că sunt gata oricând să-și ofere sprijinul.     

Ioana este specialist Procurement și face parte din #UbitechTeam de aproape trei ani. Descrie experiența sa în companie ca fiind intensă și extrem de plăcută, cu oportunități multiple de dezvoltare. Apreciată pentru atenția sa la detalii, Ioana consideră că jobul său este captivant și este încântată de atmosfera armonioasă din echipă.

În urmă cu aproape trei ani, Cristina s-a alăturat acestei echipe, în calitate de economist. Cu o vastă experiență profesională, de aproape 16 de ani, este apreciată la Ubitech Construcții pentru dedicarea și abilitățile sale remarcabile. Cristina prețuiește mediul dinamic și armonios în care își desfășoară activitatea, întrucât îi oferă posibilitatea de a se dezvolta în permanență.  

Irina s-a alăturat companiei Ubitech Construcții în urmă cu aproape un an, unde are rolul de specialist HR. Cu o experiență profesională solidă, pe care a dobândit-o în decurs de 20 de ani, își aduce cu succes constribuția în parcursul excelent al companiei. Irina mărturisește că vine cu drag la birou, unde se simte înconjurată de căldura colegilor. 

Diversitatea de gen, esențială în dezvoltarea și succesul companiei Ubitech Construcții

Încă de la început, Ubitech Construcții a promovat cu convingere principiile egalității de gen și ale unui mediu de lucru incluziv. Compania a construit cu grijă o cultură deschisă, în care fiecare membru al echipei este încurajat să-și valorifice potențialul și să contribuie la eforturile de inovare și dezvoltare ale organizației.

De la an la an, industria construcțiilor înregistrează transformări semnificative, însă Ubitech Construcții se angajează să rămână în fruntea acestor schimbări și să pună la loc de cinste diversitatea, talentul și pasiunile echipei sale remarcabile.

Perseverența, viziunea și spiritul inovator al femeilor din echipa Ubitech contribuie la modelarea viitorului construcțiilor din România și reprezintă o importantă sursă de inspirație pentru transformarea acestui sector într-un domeniu mai incluziv.

DESPRE UBITECH CONSTRUCȚII

Este una dintre cele mai digitalizate și mai tehnologizate companii de construcții din România și este parte a Leviatan Group. A realizat mai multe proiecte de referință la nivel național, cu o arie largă de facilități, precum unități multifuncționale, săli de sport, baze de antrenament și alte tipuri de proiecte din sfera educațională și militară. Ca parte a proiectelor de infrastructură militară pe care le-a dezvoltat în mai multe zone din România, Ubitech a edificat inclusiv unități medicale.

Printre proiectele sale de portofoliu se numără realizarea infrastructurii aeroportuare din Câmpia Turzii, pentru avionul multirol F16, sau executarea lucrărilor de construcții de clădiri și instalații militare la noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, din Sibiu.

Ubitech Construcții este parte a Leviatan Group, care reunește companii precum Leviatan Design, Copraag Entrepreneur și eConfaire Immersive Design. Leviatan Group oferă soluții integrate pentru proiecte de proiectare și construcție, de la arhitectură și inginerie civilă până la livrarea la cheie a proiectului de construcție.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share