Un român va conduce o fabrică Danone în Spania, țara de origine a companiei

De luna aceasta, Cătălin Manoli, ex-director al fabricii Danone România, preia rolul de director al fabricii Danone Aldaia, Valencia.

Astfel, Cătălin Manoli își va continua activitatea în Spania, țara de origine a companiei Danone, unde a fost produs primul iaurt, în urmă cu peste 100 de ani.

Cătălin Manoli s-a alăturat echipei Danone România în 2017, ca manager Operațiuni Fabrică. Din 2019 a devenit directorul fabricii din București și a condus cea mai performantă fabrică din divizia de lactate proaspete din Europa. În România, a coordonat o echipă de 200 de oameni. Din noul său rol, va coordona o echipă mărită, în condițiile în care fabrica din Aldaia este de trei ori mai mare. Va raporta către Nadir Hamidou, Executiv Director Manufacturing Dairy Europe.

Absolvent al Academiei Tehnice Militare, Cătălin Manoli și-a început cariera în urmă cu peste 20 de ani, în grupul Michelin. În cei 16 ani petrecuți în acest grup, a ocupat mai multe funcții: Industrial Engineer, Industrial Engineer Training Manager, HR Manager, Production Department Manager, Lean Expert and Empowerment Coach pentru Romania, Ungaria și Serbia.

“Fabrica Danone România este o bijuterie din toate punctele de vedere: produse, tehnologie, calitate, siguranță, igienă și mai ales oameni. Sunt mândru de echipa pe care o las aici, de munca pe care am realizat-o împreună, menținând fabrica Danone Romania drept cea mai bună dintre fabricile Danone din Europa. Îmi vor lipsi produsele grozave pe care le-am produs aici în fiecare zi”, spune Cătălin Manoli.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în 1996. La trei ani după modernizarea și retehnologizarea acesteia, au fost produse primele iaurturi Danone în România. Un milion de iaurturi sunt distribuite acum către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care circa 90 la sută este lapte românesc. Numai anul trecut, a colectat lapte proaspăt de la 22 de ferme mari și peste 220 de gospodari.

Danone este prezent pe piața românească cu produse lactate proaspete, produse pe bază de plante (Alpro) și cu produsele alimentare pentru bebeluși și nutriție specializată (Aptamil, Milupa).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share