Un sfert dintre angajații români și-au găsit perechea printre colegi, în ultimii doi ani

Foto: Elevate Digital

În ultimii doi ani, un sfert dintre angajații români au avut relații romantice la muncă, chiar dacă jumătate dintre ei cred că o astfel de legătură la job poate scădea productivitatea, relevă un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Când vine vorba despre relațiile la locul de muncă, părerile sunt împărțite. 29 la sută dintre angajați se declară împotriva lor, în timp ce 23 la sută afirmă că sunt binevenite. Pentru a nu oferi motiv de bârfă la birou, 41 la sută dintre respondenți și-ar ține relația ascunsă de văzul colegilor, dacă ar dezvolta o pasiune pentru cineva cu care își împart activitatea, iar 26 la sută dintre ei nu ar avea o problemă în a-și afișa sentimentele.

În ceea ce privește politica companiilor în raport cu relațiile la locul de muncă, doar zece la sută au o politică clară și se poziționează vehement împotriva lor. Din declarațiile respondenților, 12 la sută au avut colegi care au fost sancționați sau chiar concediați fiindcă au încălcat politica firmei privind relațiile romantice la locul de muncă. 

Chiar dacă, în ultima vreme, Valentine’s Day a început să fie sărbătorită mai des în România, sondajul BestJobs arată că 95 la sută dintre angajatori nu vor organiza nimic pentru angajați cu ocazia acestei zile. Cei mai mulți angajați români (97 la sută) spun că angajatorii nu acordă beneficii cu această ocazie. De altfel, doar patru la sută dintre aceștia iau în calcul să le acorde angajaților mici cadouri, zi liberă sau program mai scurt. 

30 la sută dintre angajați intenționează ca de Valentine’s Day să ofere un cadou simbolic, neutru, care să nu lase loc de interpretări, colegului/ colegei preferate. Cei mai mulți nu vor oferi un cadou superiorului. Doar 12 la sută au de gând să ofere un cadou simbolic, care să nu lase loc de interpretări. 

Dintre cei care și-au făcut planuri de Valentine’s Day, 21 la sută vor petrece această zi alături de partener/ă, patru la sută își vor căuta perechea, iar 62 la sută o vor petrece ca pe o zi obișnuită, muncind sau petrecând în compania familiei sau prietenilor. 

Sondajul a fost efectuat între 25 ianuarie și 8 februarie, pe un eșantion de 957 utilizatori de internet. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 32.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share