Banner

Un startup româno-olandez ajută cuplurile să aleagă ce filme li se potrivesc

O echipă de studenți de la Universitatea Windesheim, din Olanda, are soluția pentru o problemă ce apare des în cupluri, și anume discuția îndelungată despre ce filme să vizioneze împreună.

Studiile arată că, în medie, cuplurile petrec 19 minute navigând pe Netflix, înainte de a se decide asupra unui film. Echipa din spatele platformei Vuxe își propune să reducă timpul la doar câteva click-uri. Versiunea beta, ce urmează să fie lansată pe 8 iunie, în cadrul unui eveniment tech, va funcționa într-un mod foarte simplu: ambii membri ai cuplului își vor crea conturi separate, unde vor marca ce filme au văzut, cele care le-au plăcut și care nu. Următorul pas este să conecteze cele două conturi printr-un cod unic primit și să exploreze recomandările create pe baza tuturor preferințelor.

După ce au vizionat filmul, vor putea chiar și să evalueze cât de bună a fost recomandarea. “Echipa noastră este fascinată de felul în care tehnologia poate să ne îmbunătățească viața. Suntem încântați de ideea de a crea un serviciu care să ne ajute să alegem un film care să ne convină amândurora, chiar dacă unuia îi plac filmele documentare și celuilalt cele de acțiune. Am creat Vuxe pentru toate cuplurile care întâmpină problema asta, dar și pentru a ne face relațiile noastre mai interesante”, declară Iulia Romana Pop, PR manager la Vuxe și studentă la Universitatea Windesheim.

Echipa de dezvoltare este produsului este formată din șase membri: cinci studenți olandezi și o româncă din Cluj-Napoca, plecată în Olanda cu o mobilitate Erasmus+. Până la lansarea oficială a platformei, la începutul lunii iunie, cei interesați pot să urmărească aici progresul echipei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share