Undă verde pentru un nou parc industrial în vestul țării. Primii investitori sunt așteptați în 2023

Județul Bihor va avea un nou parc industrial, în municipiul Beiuș, la 63 de kilometri de Oradea, a anunțat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor.

Potrivit acestuia, viitorul parc industrial este situat la intrarea în Beiuș, dinspre Oradea, pe partea stângă, la 600 de metri de drumul național, în dreptul actualului depozit de materiale de construcții. Are o suprafață de 17,5 ha și a fost singurul teren disponibil, în proprietate publică, pe care Primăria Beiuș îl are la dispoziție.

Primăria Beiuș va scoate terenul din circuitul agricol și va realiza un plan de urbanism zonal. Luna aceasta, după ce Consiliul Municipal Beiuș va transfera terenul Consiliului Județean Bihor, acesta va contracta realizarea studiului de fezabilitate. “Se va proiecta conectarea la apă, canalizare și electricitate. Conectarea la gaz se va face din magistrala Transgaz, amplasată pe dreapta drumului național, la 900 de metri de viitorul parc. Conectarea rutieră a parcului la drumul național se va face printr-un drum de două benzi, cu lățime de șapte metri”, precizează Ilie Bolojan.

Proiectanții vor analiza posibilitatea realizării unei prelungiri spre Delani a centurii Beiuș, de la pasajul suprateran de la intrarea în Beiuș, pe la capătul parcului industrial dinspre oraș, până în drumul județean spre Roșia. Ar fi un dublu avantaj: o conectare bună a parcului industrial spre două direcții și o centură suplimentară a Beiușului.

“Pentru zona Beiușului, atragerea de noi companii și susținerea dezvoltării celor existente este o condiție necesară pentru creșterea numărului de locuri de muncă și pentru câștiguri mai bune pentru oameni”, explică șeful CJ Bihor.

CJ Bihor își propune ca, în următoarele patru luni, să finalizeze toate documentațiile, în parteneriat cu Primăria Beiuș. În primăvara anului viitor va fi organizată licitația pentru proiectare și execuție, iar planul este ca în 2023 să fie concesionate primele amplasamente din acest parc.

Articolul anterior

Connections Consult își întărește echipa de management cu doi profesioniști cu experiență în funcții-cheie

Articolul următor

Angajații Amazon din 20 de țări vor intra în grevă de Black Friday pentru condiții de muncă mai bune

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share