VIDEO. Arctic, angajatorul din sectorul de producție cu cea mai mare notorietate din România

Liderul pieței de electrocasnice din România este angajatorul cu cea mai mare notorietate dintre companiile din România active în sectorul producției, potrivit studiului Employer Brand Research 2020 realizat de grupul Randstad, lider mondial în servicii de recrutare.

Arctic s-a situat pe primul loc și în topul celor mai buni angajatori din producție, din regiunea sud-vest a României, în categoriile “Implicarea în comunitate/ Mediu”, “Responsabilități interesante la locul de muncă”, “Stabilitatea locului de muncă”, “Atmosfera plăcută la locul de muncă” și “Echilibru între viața personală și viața profesională”.

“Clasarea companiei Arctic în topul regional al angajatorilor din producție realizat de compania Randstad ne bucură și ne onorează, în același timp. Arctic și-a creat o notorietate solidă de angajator în rândul românilor, la care au contribuit  programelede dezvoltare profesională continuă și beneficiile pe care le oferim angajaților noștri”, declară Maria Tătaru (foto), HR Director Arctic.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Arctic deține în România două fabrici, de frigidere și de mașini de spălat, la Găești și Ulmi, în județul Dâmbovița. Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi, inaugurată în 2019, este singura unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa. Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită după o investiție de 150 de milioane de euro, pe o suprafață de peste 700.000 mp, și contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Până la 28 la sută din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie din surse regenerabile, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor anuale de CO2 cu 363 tone/ an. Unitatea de producție de la Ulmi este singura unitate de producție din România ce deține certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Realizat la nivel european, Studiul Employer Brand Research 2020 a evaluat angajatorii în funcție de zece criterii. Pentru români, cele mai importante criterii au fost salariul atractiv și beneficiile suplimentare, atmosfera de lucru plăcută, siguranța locului de muncă, evoluția în carieră și echilibrul viață profesională – viață personală. În România, studiul a fost realizat între 30 decembrie 2019 și 8 ianuarie 2020, prin metodologia internațională dezvoltată la nivelul grupului Randstad. Au fost intervievați 4.564 de respondenți, cu vârsta între 18 și 64 ani, inclusiv studenți, angajați și șomeri, care au evaluat cei mai mari 120 de angajatori din România, cunoscuți de minimum zece la sută din populație.

DESPRE ARCTIC

Este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu circa 4.300 de angajați, compania exportă 79 la sută din producția totală în peste 78 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ cifra de afaceri și capacitatea de producție.

Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de țări, are 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în nouă țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh), 35 de companii și birouri de vânzări și deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share