KeepCalling: O companie cu suflet, cu rădăcini pe trei continente

Atunci când te gândești la o companie multinațională, instinctul îți spune că este vorba despre un business lansat într-o altă țară și care a deschis o filială în România. În cazul KeepCalling, compania de telecomunicații înființată de sibianul Florin Miron, lucrurile stau invers: sediul său central este în Transilvania, iar celelalte subsidiare sunt în SUA și Bolivia. 

Pe scurt, povestea KeepCalling se reduce la cartele telefonice, 100 de dolari și dorința naturală de păstra legătura cu cei dragi, de acasă. Primul site al companiei, care vindea cartele telefonice, a fost lansat în iunie 2002 și era dedicat românilor din America: SunaRomania.com. Fondatorul, Florin Miron, este absolvent de jurnalism și a lucrat ca redactor video la Habitat for Humanity, în SUA.

La începutul lui 2003, a fost inaugurat primul birou în Sibiu, iar un an mai târziu a urmat un altul, tocmai în Cochabamba, Bolivia. Al treilea birou este în Atlanta, SUA, acolo unde înregistrată compania. KeepCalling este unul dintre angajatorii de top din Sibiu și din centrul țării – are circa 80 de angajați în biroul din Sibiu și peste 120 în toate cele trei birouri.

Serviciile KeepCalling

Produsul de apeluri internaționale, destinat piețelor etnice, a stat la baza companiei mai bine de zece ani, până la introducerea celui de-al doilea serviciu, Reîncărcări de Mobil, în decembrie 2012. În 2016, KeepCalling a lansat Tello – primul serviciu care se abate de la targetarea inițială a piețelor etnice. Tello este un nou operator pe piața telefoniei mobile din SUA și are peste 100.000 de abonați, care folosesc zilnic mai bine de 2,5 TB de date mobile. Este singurul operator de telefonie mobilă din SUA, cu scorul de 4,6/5 pe site-ul de review-uri Trustpilot.com, din peste 6.000 de review-uri primite de la clienți.

“Știți citatul acela – <Alege un job pe care îl iubești și nu vei lucra nici o zi din viața ta>? Putem spune că este unul dintre principiile noastre de recrutare și selecție. Din momentul în care începem un astfel de proces, ne asigurăm că este un match între ceea ce poate și își dorește candidatul și ceea ce-i putem oferi noi. O relație de colaborare pe termen lung se bazează pe încredere și începe cu toate cărțile pe masă. Una dintre întrebările pe care le adresăm în timpul interviului este: <Ce ar trebui să facă managerul tău pentru a te ține fericit aici?>. Și chiar ascultăm răspunsul”.

Maria Oancea

HR Manager @ KeepCalling

Echipa KeepCalling

KeepCalling a apărut constant în topurile celor mai importanți angajatori din România. În 2018, s-a aflat chiar pe primul loc în clasamentul celor mai buni angajatori în IT&C din România, potrivit recenziilor de pe glassdoor.com. Pe acest site, care ia în calcul aspecte precum cultura și valorile organizaționale, echilibrul dintre viața profesională și cea personală, compensații și beneficii, oportunitățile de carieră sau relația angajaților cu managementul companiei, KeepCalling are o medie de 4,6, dintr-un punctaj maxim de 5. În plus, 95 la sută dintre angajați sunt de acord cu deciziile CEO-ului.

În aceste condiții, declarațiile conducerii companiei, potrivit cărora echipa – un mix de oameni din întreaga lume – este atuul său cel mai valoros, nu este o vorbă-n vânt. În afara board-ului de conducere, echipa KeepCalling este împărțită în patru mari departamente: Departamentul de Operațiuni, Departamentul Financiar, Departamentul de Marketing și Departamentul IT.

Încă de la început, KeepCalling a decis să implementeze un model de business care să dezvolte și să folosească procese și resurse interne, nu servicii externalizate. Pe lângă crearea unei echipe numeroase, cu abilități și completențe multi-disciplinare, această decizie a permis și un control mai strâns al calității produselor, de la creare până la implementare.

Cum arată angajatul ideal pentru KeepCalling? “Este pasionat de ceea ce face. Este acea persoană care își dorește să-și aducă contribuția în organizație și care își asumă responsabilitatea de a-și crea propria traiectorie de dezvoltare profesională. KeepCalling este locul potrivit în care un angajat poate face asta, pentru că eforturile lui sunt susținute de echipă, de colegi, de un program de training intern, ce îl propulsează în mediul potrivit de învățare”, spune Maria Oancea, HR Manager-ul companiei.

Ce a făcut KeepCalling pentru oamenii săi, în ultimele luni? Odată cu declanșarea pandemiei, compania a luat o serie de măsuri de siguranță: a implementat “Morning Talks” –  sesiuni online de chat, cafea, quiz-uri etc. -, menite să păstreze echipa în “formă”, a organizat pulse surveys – pentru a analiza starea de spirit a angajaților – și campanii de citit mai mult și făcut sport mai mult (fizic și online, cu ajutorul partenerilor Bookster și 7card), și a adoptat politica de Work from home și sistemul hibrid flexibil, pe care îl aplică încă din martie.

Planuri ambițioase

În următorii ani, KeepCalling își propune să ajungă unul dintre cei mai importanți provideri de servicii de telecomunicații și transfer de bani din lume, care să servească, în fiecare lună, peste un milion de clienți. Compania se va implica, în continuare, în proiecte de suflet, pe plan local, și are în plan să aducă în echipă oameni talentați și pasionați, care să-și dorească să facă o diferență în domeniul în care aleg să lucreze.

KeepCalling își va atinge target-ul de un milion de clienți mulțumită parteneriatul de lungă durată cu Sprint, unul dintre cei mai mari operatori din SUA, cu ajutorul căruia a lansat MVNO-ul Tello, în 2016. Momentan, lucrează intens, pentru a le oferi clienților șansa să-și aducă telefoanele GSM în rețeaua sa (datorită unirii “giganților” Sprint și T-Mobile, în SUA). În plus, în portofoliul KeepCalling apare acum și un produs nou, lansat anul acesta: SendMoney.com, prin care facilitează transferurile internaționale de bani.

Implicarea în societate și acțiuni caritabile

În ultimele luni, dominate de criza sanitară, KeepCalling nu a stat deoparte. În aprilie, angajații săi au decis să sprijine inițiativa Fundației Comunitare Sibiu, de a dona măști, halate și aparate necesare secțiilor de terapie intensivă. Suma strânsă după ce peste 70 la sută dintre membrii echipei KeepCalling au răspuns prezent acestei inițiative a fost de 9.000 de dolari, iar compania a dublat-o.

Ca urmare a unei campanii de responsabilitate sociale inițiate în martie, pe unul dintre brandurile sale principale, MobileRecharge.com, KeepCalling a decis să doneze un dolar din fiecare tranzacție realizată de clienții săi. Astfel, 30.000  de dolari au mers către dotarea spitalului din Cochabamba, Bolivia – acolo unde se află unul dintre sediile KeepCalling -, pentru măști, halate și alte echipamente medicale, iar 15.000 de dolari au ajuns în Pakistan, la spitalul din Karachi.

KeepCalling, în cifre

  • Numărul total de minute conectate, de la înființare: patru miliarde;
  • Numărul total de clienți, de la înființare: 2,7 milioane;
  • Vânzări de la înființare (2002): 450 milioane de dolari;
  • Abonați ai serviciului Tello (rețea de telefonie din SUA): Peste 100.000;
  • În fiecare zi, clienții KeepCalling trimit peste 10.000 de reîncărcări de mobil, vorbesc peste două milioane de minute prin serviciile sale și consumă 2,5 TB de date.

Mai multe informații despre companie, servicii sau proiectele derulate de KeepCalling pot fi găsite pe KeepCalling.net, pe pagina de Facebook KeepCalling Team sau pe profilul LinkedIn.

Articolul anterior

Angajatorii din România mizează pe sistemul de muncă hibrid după Covid-19, ca să-și mențină cultura organizațională

Articolul următor

Start pentru înscrierile în concursul de Rezidențiat. Tot ce trebuie să știe candidații despre examenul din 15 noiembrie

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share