VIDEO: Men’s Square: O afacere cu stil

Foto: Men’s Square

“Hai să facem ce ne place!”. Asta și-au spus când erau studenți la Politehnică și au realizat că, de fapt, nu se visează ingineri electroniști, ci sunt mai degrabă pasionați de eleganța masculină și vor să îi consilieze pe bărbați cum să se îmbrace.

Alexandru Mărăcine și Sergiu Maximov, eroii unui nou episod din campania Agerpres – Tânăr de România, au acum 25 de ani. Se cunosc încă din liceu, iar în urmă cu patru ani au decis să își facă împreună un business. Inspirați de moda costumelor, care făcea furori peste Ocean, au preconizat că acest stil vestimentar va prinde și în România. Au cunoscut un croitor din Câmpina, de la care au învățat lucrurile de bază ale meseriei. Primii clienți au fost colegii de facultate și prietenii, iar treptat au crescut datorită recomandărilor.

Pentru că nu aveau un showroom, au făcut un parteneriat cu un restaurant, unde într-un separeu luau măsurile clienților, apoi producția o făceau la Câmpina. S-au perfecționat cu ajutorul lui Răzvan Pintea, un croitor care venise din Italia cu experiență în domeniu. Cu banii strânși până atunci, au reușit să deschidă un showroom în centrul Capitalei, unde au investit 18.000 de euro. Acum croiesc doar costume Bespoke, nu după tipare, ci strict după măsurile clientului, care vine la cel puțin trei probe.

Sergiu își amintește că de mic a învățat să coase de la mama lui, iar Alex este mândru că, datorită meseriei, a devenit un ajutor de bază în familie, unde coase și calcă. Cei doi spun că deși nu au făcut vreun curs, au furat meserie petrecând ore în șir în atelier. Au ajuns la o cifră de afaceri de 300.000 de euro, iar materialele le iau doar de la furnizori din Italia și Anglia. Deși au patru angajați și mai mulți colaboratori, cei doi tineri lucrează ca la început. Ei spun cu mândrie că sunt croitori și cred că prea mulți tineri se îndreaptă spre facultăți, iar cei dispuși să învețe o meserie sunt tot mai puțini.

Deși sunt foarte tineri, Alex și Sergiu au înțeles cât de important este aspectul unui bărbat. Ei spun că un costum îți dă un sentiment de putere, altă atitudine și o eleganță aparte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share