VIDEO. Preşedintele Ford România: “Principala noastră prioritate a fost repornirea activităţii fabricii. Acum, obiectivul este să ne redresăm ca uzină şi ca industrie”

Obiectivul Ford România este să se redreseze cât mai curând, însă va dura ceva până când pieţele europene vor funcţiona la nivelul de dinaintea crizei, susține preşedintele Ford România, Ian Pearson.

“Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar timp de aproape şapte săptămâni a rămas, practic, inactivă. Nu am înregistrat venituri, deoarece pieţele din Europa au fost blocate. Acum vedem că primele pieţe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcţioneze la nivelul anterior crizei. Încă nu ştim cât timp va fi necesar. Trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul, pentru a monitoriza situaţia şi pentru a veni cu soluţii viabile pentru provocările viitoare. Principala noastră prioritate a fost repornirea activităţii fabricii, lucru pe care l-am făcut de lunea acestea, iar acum obiectivul nostru este să ne redresăm, atât ca uzină, cât şi ca industrie, atât de vitală pentru economia României”, declară preşedintele Ford România.

Fabrica Ford din Craiova a reluat, luni, activitatea, într-un singur schimb, cu o parte dintre angajaţi. “Pe lângă standardele globale din alte locaţii ale Ford Europa, am implementat un set cuprinzător de protocoale globale de securitate şi sănătate, inclusiv distanţarea socială. Fiecărei persoane care intră în uzină i se verifică temperatura, i se cere să completeze un chestionar privind starea sa de sănătate şi să poarte tot timpul o mască pentru faţă. Acestea sunt cerinţe zilnice pentru toţi angajaţii din uzină. Deşi am încercat să asigurăm distanţarea socială de doi metri, în unele locuri de muncă acest lucru nu a fost posibil. Prin urmare, în aceste locuri de muncă solicităm angajaţilor să poarte măşti de protecţie sau viziere pe care le fabricăm chiar aici, în fabrica noastră de motoare”, afirmă preşedintele Ford România.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

La fabrica din Craiova s-au produs până acum aproape 16.000 de viziere, care au fost oferite angajaţilor şi dealerilor companiei. Ian Pearson speră ca, în scurt timp, producătorul de automobile să primească aprobarea din partea autorităţilor pentru a putea dona viziere instituţiilor publice locale, “care au un rol foarte important în aceste circumstanţe dificile”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În această perioadă, Ford a sprijinit comunitatea din judeţul Dolj, dar şi altele din România. Cu sprijinul Fundaţiei “Ion Ţiriac”, a finanţat un nou dispozitiv de testare COVID-19, a achiziţionat şi livrat colete cu alimente esenţiale către peste 400 de familii din trei regiuni diferite, a pus la dispoziţie maşini de diferite tipuri pentru direcţiile locale de sănătate publică şi a organizat cursuri de conducere defensivă online, pentru liceenii din Craiova.

Articolul anterior

Piața muncii, așa cum o știam, a dispărut într-o noapte. Cum va arăta noua lume a recrutării?

Articolul următor

VIDEO. Cel mai mare angajator din Sibiu și-a "construit" propriile sisteme de măsurare a temperaturii angajaților

Articole din aceeași categorie
Total
5
Share