VIDEO. Cel mai mare angajator din Sibiu și-a “construit” propriile sisteme de măsurare a temperaturii angajaților

Continental a instalat, la intrarea în cea mai mare fabrică din Zona Industrială Vest, sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică temperatura, dar și dacă angajatul poartă masca în mod corespunzător.

Sistemele de măsurare a temperaturii au fost dezvoltate intern, de specialiștii din echipa de Industrial Engineering. Angajatul primește masca înainte de a intra pe poartă, apoi se apropie de dispozitiv. Acesta scanează, iar dacă temperatura și masca sunt în regulă, angajatul poate intra.

Continental a început și o campanie de testare preventivă a angajaților, împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate  Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaților care sunt mai expuși unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile sunt suportate integral de Rețeaua Regina Maria și Continental. În plus, compania s-a alăturat campaniei de testare serologică în masă, desfășurată de Regina Maria, prin care toți angajații Continental se vor putea testa. Sunt teste serologice, prin metoda imunoenzimatică, ce măsoară nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism, atunci când este expus la infecția COVID-19. Continental suportă parțial costurile campaniei.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Potrivit Agerpres, fabrica de la Sibiu nu a întrerupt complet producţia, în ultimele două luni, şi îşi va relua activitatea la capacitate maximă, din 11 mai. Doar în ultimele două săptămâni, unii angajaţi şi-au luat concediu, iar alţii au fost trimişi în şomaj tehnic. “Acest lucru înseamnă concediu la cerere, plată în avans pentru zile de lucru ce vor fi recuperate ulterior sau, în unele cazuri, şomaj tehnic. Anumite linii de producţie au continuat să funcţioneze fără întrerupere, astfel încât compania să îşi poată îndeplini obligaţiile de livrare. În restul departamentelor, activitatea a continuat normal. Cei mai mulţi dintre angajaţii care ocupă funcţii administrative şi majoritatea celor din centrul de cercetare şi dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, pot lucra de acasă, o perioadă extinsă de timp”, a declarat, pentru Agerpres, Alice Nistor, Employer Branding, Talent Acquisition & Communication Team Leader la Continental Automotive Systems Sibiu.

Continental a continuat să facă angajări și în această perioadă. Compania caută ingineri, programatori, tehnicieni specializaţi în instalaţii, electrotehnică, dar și persoane care vor să facă parte din brigada de pompieri a fabricii. Interviurile de angajare se desfăşoară exclusiv online.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În decembrie 2019, Continental a aniversat 15 ani de activitate la Sibiu. În acest timp, a devenit cel mai mare angajator din regiune, cu circa 4.000 de persoane care lucrează în producție și în zona de cercetare și dezvoltare. Fabrica din Sibiu are șase module de producție și trei clădiri pentru cercetare și dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme ce contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. 

Articolul anterior

VIDEO. Preşedintele Ford România: "Principala noastră prioritate a fost repornirea activităţii fabricii. Acum, obiectivul este să ne redresăm ca uzină şi ca industrie"

Articolul următor

Agenția de media Mindshare are un nou CEO

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share