VIDEO. Vodafone lansează cel mai mare program global de recrutare a femeilor aflate într-o pauză în carieră

Programul ReConnect are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de angajați, de-a lungul a trei ani.

ReConnect este lansat în toate cele 26 de țări în care operează Vodafone Group, inclusiv în România, pentru a recruta femei talentate, care au ieșit din câmpul muncii, timp de mai mulți ani – în cele mai multe cazuri, pentru a se ocupa de familie -, și care ar dori să se întoarcă să lucreze cu normă întreagă sau cu program flexibil, dar care întâmpină dificultăți în crearea conexiunilor profesionale necesare sau redobândirea abilităților de care au nevoie.

În jur de 500 de femei aflate într-o pauză în carieră vor fi angajate pentru funcții de conducere, ceea ce reprezintă zece la sută din totalul recrutărilor externe pentru poziții de management în Vodafone, în cei trei ani. În plus, 500 de femei care au făcut o pauză în carieră vor fi angajate pentru roluri în care vor interacționa direct cu clienții. „Angajamentul nostru este să atragem oameni care provin din comunități și societăți diferite, iar ambiția noastră, de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei, are un rol central în acest demers. Adeseori, companiile depun eforturi pentru a recruta și menține femei în roluri de conducere. Inovații precum politica noastră globală privind maternitatea și programul ReConnect ne diferențiază în rândul femeilor care fac parte din echipa noastră, în prezent și în viitor”, declară Vittorio Colao, Chief Executive Vodafone Group.

Programul ReConnect va include activități de recrutare și de informare, programe de pregătire pentru redobândirea și îmbunătățirea abilităților profesionale, pentru a ajuta femeile să reintre în câmpul muncii, programe pentru managerii care recrutează, pentru a-i ajuta să conștientizeze și să depășească prejudecățile pe care le-ar putea avea. Programul va stabili anumite condiții de angajare concepute special pentru a reflecta provocările din viața femeilor care muncesc, care să includă program flexibil de lucru și o revenire treptată la locul de muncă (de exemplu, săptămână de patru zile lucrătoare, în primele șase luni). Persoanele interesate să reintre în câmpul muncii prin programul ReConnect pot găsi mai multe informații aici.

Cercetarea economică efectuată de KPMG, la cererea Vodafone, indică faptul că, la nivel mondial, există în jur de 96 de milioane de femei calificate, cu vârste între 30 și 54 de ani, aflate într-o pauză în carieră, dintre care circa 55 de milioane au avut poziții de conducere de nivel mediu și superior. Dacă toate aceste femei ar ocupa funcții de conducere, valoarea asociată activității economice suplimentare generate (calculată ca valoare adăugată brută) ar putea fi în jur de 151 de miliarde de lire sterline, anual, iar creșterea totală a veniturilor pentru gospodăriile acestor femei ar putea fi de 419 miliarde de lire sterline pe an.

Într-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone, pe un eșantion de aproximativ 500 de femei din cinci țări – care sunt ori au fost la un moment dat într-o pauză în carieră -, peste 80 la sută dintre respondente au spus că este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc să reintre în câmpul muncii după o pauză și pentru cele care muncesc, dar se ocupă și de îngrijirea familiei. Multe femei își doresc să aibă posibilitatea unui program de lucru flexibil (61 la sută) sau cu jumătate de normă (51 la sută).

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone are divizii în 26 de țări, 49 de rețele partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 decembrie 2016, Vodafone avea 470 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 14,3 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Cele 26 de țări în care Vodafone operează sunt Africa de Sud, Albania, Australia, Egipt, Germania, Ghana, Grecia, India, Irlanda, Italia, Kenya, Lesotho, Malta, Marea Britanie, Mozambic, Noua Zeelandă, Olanda, Portugalia, Qatar, Cehia, R.D. Congo, România, Spania, Tanzania, Turcia și Ungaria.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share