Volkswagen construiește o fabrică de baterii în Europa de Est. Va alege între Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia

Grupul Volkswagen intenţionează să ia o decizie, în prima jumătate a anului viitor, cu privire la locaţia unde va fi amplasată viitoarea sa uzină de baterii din Europa de Est, a anunţat cel mai mare constructor european de automobile.

Conform unei strategii prezentate în martie, Volkswagen intenţionează să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice în Europa până la finele acestui deceniu, iar Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia concurează pentru una dintre aceste fabrici, ce ar urma să fie inaugurată în 2027, notează Agerpres.

Grupul german intenţionează să anunţe locaţia viitoarei uzine în primele şase luni ale anului următor. “Pentru această decizie, trebuie luate în calcul condiţiile respective din acea ţară, mediul economic, strategia în domeniul mobilităţii electrice şi cadrul general privind subvenţiile”, a declarat un purtător de cuvânt de la Volkswagen, citat de Reuters.

Directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess, și Thomas Schmall, responsabil de tehnologie în boardul Volkswagen, au vizitat Cehia, ieri, pentru un schimb de opinii cu şefii de la divizia Škoda  şi pentru a analiza strategia de electrificare a autorităţilor din Cehia.

Precizarea purtătorului de cuvânt de la Volkswagen a venit la scurt timp după ce ministrul ceh al Industriei, Karel Havlíček, a spus că grupul german a amânat luarea unei decizii cu privire la locaţia în care va fi construită fabrica sa de baterii din Europa de Est. “S-a presupus că vor decide până la finalul anului, acum au amânat decizia până la mijlocul lui 2022, nu doar în privinţa Cehiei”, a declarat Havlíček pentru Reuters.

Împreună, cele şase fabrici de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030. Una dintre aceste fabrici este în construcţie în oraşul german Salzgitter.

Articolul anterior

Rectorul UMF Iași, reales în Comitetul Executiv al Asociaţiei Şcolilor de Medicină Europene

Articolul următor

Cu cât vor crește salariile din companiile private din România, în 2022

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share