Volumul recrutărilor din turism și HoReCa rămâne constant și în vârful sezonului estival. Oferta de joburi a crescut cu 15% față de vara lui 2022

Foto: freepik

În plin sezon estival, operatorii din industria ospitalității continuă să facă recrutări pentru a acoperi necesarul de angajați.

Pe platforma de recrutare online bestjobs, sunt disponibile circa 2.000 de posturi în turism și HoReCa, la nivel național, cu 15 la sută mai multe decât anul trecut. O accelerare a turismului pe plan local este confirmată și de cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că numărul străinilor care vizitau România, în mai 2023, era cu 13 la sută mai mare decât în 2022, ceea ce indică un sezon turistic mai activ.

“La trei ani de la criza puternică de personal ce a afectat turismul și HoReCa, angajatorii se străduiesc să-și completeze necesarul de angajați, motiv pentru care și avem acum un număr atât de mare de posturi vacante în aceste domenii. Mulți apelează la muncitori din afara spațiului european, atât pentru forța de muncă disponibilă, cât și datorită posibilității de a acoperi mai eficient nevoile salariale. Această soluție plasează aceste domenii în topul celor care atrag angajați non-UE, alături de construcții, producție și transporturi”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic mai intens, precum stațiunile de la mare și munte, dar și în București.

Ce salarii obțin candidații care aplică la joburile sezonului estival

Joburile specifice sezonului estival au atras, în iulie, 25.000 de candidaturi. Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru posturile de operator recepție, unde oferta salarială este cuprinsă între 450 și 600 de euro, ospătar, care poate câștiga circa 500 de euro, în medie, fără bacșiș, shaormar (450-700 de euro net), agent turistic (800-1.200 euro) sau administrator pensiune turistică (circa 1.000 de euro).

Oferta de joburi active pe bestjobs este variată, iar cu ajutorul instrumentului de îndrumare profesională de bază de Inteligență Artificială, BIA, candidații își pot găsi jobul dorit introducând criteriile vizate direct în chat. Pe baza elementelor menționate, ei primesc link-uri cu joburile potrivite, pentru care pot să candideze direct, urmând instrucțiunile platformei.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share