WU Executive Academy lansează programul post-universitar Data Science

Specializarea emergentă de Data Scientist este considerată, de câţiva ani, una dintre cele mai promiţătoare cariere ale viitorului, având în vedere volumul tot mai mare de date disponibile în societatea de astăzi şi nevoia de experţi capabili să le filtreze şi să le interpreteze în avantajul companiilor.

Ca răspuns la această cerere, WU Executive Academy, parte a Vienna University – cea mai mare universitate de business din Europa -, a dezvoltat programul post-universitar Data Science, în cadrul căruia managerii învaţă să obţină maximum de beneficii în business, folosind analiza datelor pe care le au la dispoziţie.

Programul pune accent pe abordarea practică a domeniului. Cursurile sunt axate chiar pe studii de caz ale companiilor din care provin participanţii. Pe parcursul programului, viitorii specialişti în analiza datelor îşi vor putea transfera direct la locul de muncă pregătirea dobândită la orele de curs. Training-ul va acoperi fiecare etapă a procesului de analizare şi interpretare a datelor – analiză exploratorie şi manipularea datelor, modelarea, validarea şi curăţarea datelor, vizualizarea şi comunicarea lor, dezvoltarea de concluzii strategice corecte.

“Abordarea noastră este una interdisciplinară şi orientată către echipă. Pe lângă abilităţile tehnice, specialiştii în prelucrarea şi analiza datelor au nevoie, în primul rând, de o înţelegere de ansamblu a domeniilor de aplicare. Pentru a arăta ce se poate obţine cu ajutorul datelor, întâi trebuie să risipim miturile existente și să demonstrăm, într-o manieră practică, modul în care să lucrăm cu ele, ce probleme putem întâmpina şi ce este realizabil din punct de vedere tehnic şi legal. În cadrul cursului analizăm o multitudine de exemple reale şi de succes de aplicare a ştiinţei datelor în corporaţii. Scopul este acela de a familiariza participanţii cu potenţialul pe care îl pot debloca prin folosirea strategică şi creativă a lor”, afirmă prof. Axel Polleres, director academic al programului.

Programul Data Science se adresează profesioniştilor care doresc să optimizeze procesul de luare a deciziilor corporative, inclusiv directori de conducere şi manageri de produse dintr-o gamă variată de domenii, precum marketing, finanţe sau managementul lanţului de aprovizionare sau industrii precum consultanţă în management, IT sau asistenţă medicală. Programul se desfăşoară la Viena, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, și este structurat în trei module de câte patru zile, cu predare în limba engleză.

“Ca universitate, avem un interes deosebit pentru profesionalizarea meseriilor, lucru valabil inclusiv în cazul carierelor moderne, precum cea de specialist în analiza datelor. Scopul nostru este acela de a furniza cunoştinţele şi instrumentele de care companiile au nevoie, luând în considerare și responsabilitatea socială în ceea ce priveşte gestionarea datelor”, declară prof. Barbara Stöttinger (foto), decanul WU Executive Academy.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share