Top 20 companii din IT pentru care să lucrezi

Foto: Adobe

eMAG, Amazon și Adobe sunt companiile care ocupă podiumul în studiul realizat de Andreia Pătroiu, fondator al Talent Browse, împreună cu revista Biz.

Studiul Top 20 companii din IT pentru care să lucrezi a acordat în mod special atenție companiilor ce au pus accentul pe impactul pe care îl au angajații în companie și pe piața locală, companii în care angajații simt că li se recunoaște munca. “Dacă acum zece ani companiile se diferențiau prin adăugarea unor beneficii speciale, precum abonamente medicale pentru întreaga familie sau scheme de pensie privată, au trecut, în timp, la beneficii din ce în ce mai complexe și adaptate nevoilor angajaților, parcă urmărind scala lui Maslow: sedii tot mai moderne și mai colorate, bonusuri de angajare, gadgeturi, pe­treceri tematice, acces la cursuri și conferințe internaționale și chiar susținerea inițiativelor și proiectelor personale în cadrul companiei”, spune Andreia Pătroiu.

La Ubisoft România, din cultura companiei fac parte programe de wellbeing și work & life balance (programe sportive, biciclete Ubikes, competiții sportive de baschet și fotbal, participări la triatlon, maraton, diversificarea programelor și extinderea spațiului dedicat sălii de fitness din incinta studioului, workshop-uri de nutriție, programe dedicate), în timp ce la Deutsche Bank Gobal Technology România se desfășoară și cursuri de fotografie și teatru, lecții de pian, seminarii despre parenting, design, gătit, relații interpersonale, nutriție, stil.

TOP 20 COMPANII DIN IT PENTRU CARE SĂ LUCREZI

  1. eMAG
  2. Amazon
  3. Adobe
  4. Bitdefender
  5. Electronic Arts
  6. ING Software Development Center
  7. Endava
  8. Luxoft
  9. Gameloft
  10. Microsoft
  11. Ixia
  12. Oracle
  13. Deutsche Bank
  14. Ubisoft
  15. Sparkware
  16. NXP Semiconductors
  17. SAP
  18. Amber Studio
  19. Fortech
  20. Vodafone Shared Services

1. eMAG

În august 2016, echipa eMAG număra 2.000 de oameni. O echipă formată din 600 de specialiști în IT – dezvoltatori front-end, back-end și mobile, project manager, product owner, data scientist și business intelligence, automatic testing, ingineri infrastructură IT – asigură dezvoltarea tehnologică. În următorii doi ani, eMAG va angaja alți 300 de programatori.

Posturile disponibile acum pot fi găsite aici.

2. AMAZON

La Iași funcționează primul său centru de cercetare și dezvoltare din Europa de Est. Anul trecut, Amazon România a inaugurat un nou centru de R&D la Iași și a creat 400 de locuri de muncă permanente, care s-au adăugat celor 600 pe care compania le avea deja în România. Noul birou găzduiește patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri și dezvoltatori software, cercetători, analiști de business, specialiști în comerț sau manageri de conformitate. Amazon ar urma să deschidă, în acest an, un birou și în București.

Posturile disponibile acum pot fi găsite aici

3. ADOBE

În cei zece ani de prezență în România, campusul din București s-a dezvoltat constant și a devenit cel mai mare centru R&D al Adobe din zona EMEA. Echipele din București lucrează la dezvoltarea unor produse importante din cadrul diviziilor Adobe Marketing Cloud și Adobe Creative Cloud, specializate în soluții Cloud și SaaS. Adobe România are 470 angajați, dar își propune să angajeze încă 30 de persoane, exclusiv în zona de inginerie. Rata de retenție a angajaților din cadrul Adobe România este de 93 la sută.

Posturile disponibile acum pot fi găsite aici.

Foto: gandul.info

4. BITDEFENDER

Cel mai mare producător de software autohton asigură 38 la sută dintre soluțiile de securitate disponibile la nivel mondial. Jumătate dintre cei peste 1.100 de angajați se ocupă de cercetare și dezvoltare în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara: analiză de software periculos, testare și dezvoltare de software, metode de detecție dinamică de malware pe bază de comportament, machine learning, big data analysis, tehnologii tip firewall și antirootkit, precum și soluții de securitate pe bază de virtualizare care rulează în afara sistemului de operare.

Posturile disponibile acum pot fi găsite aici.

Foto: nwradu.ro

5. ELECTRONIC ARTS

Studioul Electronic Arts din București se află în spatele mai multor versiuni ale faimosului joc video FIFA și are circa 1.500 de angajați. Deschis în 2005, EA România asigură dezvoltare de jocuri, testare, servicii corporate pentru alte țări (financiar, HR, securitate IT). În ultimul an, studioul a fost implicat în dezvoltarea FIFA 2016 (Xbox 360, PlayStation 3), Need for Speed și UFC (mobile). Tot în București s-a dezvoltat și FIFA 17, în colaborare cu EA Vancouver.

Posturile disponibile acum pot fi găsite aici

Pentru realizarea clasamentului, Talent Browse și Biz au luat în calcul 73 de companii din industria locală de IT&C, majoritatea cu peste 100 de angajați. Au fost folosite două tipuri de chestionare: unul dedicat departamentelor de resurse umane ale angajatorilor și altul pentru salariați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share