1.000 de studenți au urmat stagii de internship la Continental, în anul universitar 2020-2021

Continental se implică activ, în colaborare cu universități din țară, la atragerea de fonduri și granturi pentru cercetare pentru dezvoltarea de proiecte în direcția unei mobilități curate, smart city și pentru crearea de noi servicii de mobilitate la nivelul orașelor.

Parteneriatele cu instituțiile de învățământ superior presupun și actualizarea constantă a curriculei, dezvoltarea de programe de licență și masterat Continental integrate în oferta universităților și prezența membrilor companiei în comitetele lor directoare.

“Ne implicăm activ în proiectele ce aduc beneficii comunității locale, menținem o bună legătură cu unitățile de învățământ și formăm viitori specialiști pentru nevoile industriei aflate în continuă expansiune. Doar la Continental am crescut, în ultimii ani, în medie, cu 1.000 de colegi/ an. Investim constant în educaţia elevilor, studenților, stagiarilor şi absolvenţilor de facultate, prin diferitele oportunităţi de carieră pe care le oferim.

Peste 200 de angajați ai Continental participă activ, în universitățile din România, la dezvoltarea unor programe orientate spre nevoile clasice și cele mai recent apărute în domeniul automotive, precum Cybersecurity, Machine Learning, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Big Data”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship, în anul universitar trecut, la sediile companiei din România.

Granturi și proiecte de cercetare pentru o mobilitate sustenabilă, la Timișoara

Proiecte precum Machine Learning for Autonomous Driving, Qualification Laboratories Research by means of Electromagnetic Compatibility sau Reliability Simulations and Design of Automotive Products ori Researching Facility Management Industry 4.0/ IIoT Solutions Regarding Integrability/ Interoperability and Supervision sunt de interes pentru echipa Continental Automotive din Timișoara. Scopul lor este acela de a genera noi oportunități de cercetare, de a obține rezultate și de a identifica soluții inovatoare, ce pot fi aplicate în industria automotive.

Parteneriatul cu universitățile înseamnă și o colaborare la nivelul dezvoltării currriculei. Zeci de angajați din sediile Continental din Timișoara (Automotive, Tires și ContiTech) colaborează cu instituțiile de învățământ superior pentru dezvoltarea de programe de licență și master (ca System Test for embedded systems, Artificial Intelligence, Cybersecurity și Machine Learning, Cloud Computing), pentru desfășurarea laboratoarelor practice și pentru a aduce în fața studenților nevoile acestui sector și felul în care ei pot răspunde acestora odată studiile finalizate.

Sediul Automotive, fabrica de anvelope și ContiTech s-au implicat și în susținerea materială și financiară a diverselor programe propuse de universități, prin dotarea de laboratoare, feedback și implicare pe actualizare programe de master, workshop-uri și prezentări pentru studenți, colaborare cu ligiile studențești, sponsorizări ale unor evenimente academice, parteneriate în proiecte europene, finanțare de programe de cercetare.

Colaborarea cu Universitatea de Vest, Universitatea Politehnca din Timișoara, instituții din Arad, Alba Iulia sau Cluj pregătește studenții pentru a răspunde eficient nevoilor pieței și universităților, prin gestionarea unei oferte curriculare moderne, adaptate la solicitățile mediului privat.

Programe universitare pentru dezvoltarea sectorului automotive și a tendințelor din industrie, la Iași

La Iași, disciplina facultativă “Ingineria Software specifică automobilelor” (ISSA) își propune să fie o introducere în lumea Automotive pentru studenții din anul III de la Facultatea de Informatică și Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Prin cele 14 cursuri, tinerii au ocazia să afle despre infotainment, telematică, conducere autonomă și body control modules, în mod simplificat și atractiv, și să-și însușească noțiuni despre integrare și testare, concepte din DevOps și Agile, pentru ca introducerea să fie completă. Teoria este completată de partea practică în 14 laboratoare susținute de specialiștii Continental din Iași.

Zeci de angajați ai sediului din Iași colaborează cu universitățile din estul țării (Iași, Suceva, Galați), pentru a pune în aplicare diverse programe destinate dezvoltării industriei automotive și a unei mobilități sustenabile. Parteneriatul cu universitățile asigură o dezvoltare constantă a programei și o actualizare a ei în funcție de solicitările tot mai comprehensive ale unei industrii aflate într-o transformare accentuată. Parteneriatul cuprinde colaborarea la nivel de programe de master și licență susținute de Continental, susținerea materială și financiară a facultăților cu profil tehnic și organizarea de evenimente pentru studenți, alături de ligile lor.

Compania a susținut tinerii și prin acordarea a zeci de burse și a organizat evenimente dedicate lor, pentru a-i aduce mai aproape de această industrie: Continental Technical Show, iDEAS engineering competition.

Susținerea educației, în prim-plan la Continental Sibiu

Și în anul școlar 2020-2021, Continental Sibiu s-a implicat, prin cei 84 de colegi cu rol activ în universități și prin ambasadori ai companiei, în universitățile partenere din Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov și Târgu Mureș, prin livrarea seminariilor din curricula universitară, susținerea studenților și organizarea de evenimente și competiții dedicate lor.

Ca parte a susținerii studenților de la Facultatea de Științe (ULBS), specialiștii Continental au lansat, pe Google Classroom, o platformă ce pune la dispoziție cursuri și materiale necesare unei mai bune aprofundări, dar și mici provocări săptămânale pe care le soluționează, iar cele mai interesante rezolvări sunt premiate. Donațiile companiei către mediul universitar totalizează zeci de mii de euro.

Școala Profesională – o prioritate

Susținerea învățământului dual după model german reprezintă o prioritate pentru Continental și o dorință de a dezvolta un sistem ce aduce beneficii pe termen lung. Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională în România, în unități de învățământ din Timișoara, Carei și Brașov, din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit Liceul “Simion Bărnuțiu“, din Carei, Colegiul Energetic “Ferdinand I” din Timișoara, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul dual în Sibiu, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic “Independența”.

Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt cele de operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic, sculer matrițer, electronist pentru aparate și echipamente. La Sibiu, prima generație de absolvenți și-a început activitatea în companie. La Timișoara, zeci de foști elevi lucrează la Continental Anvelope, ContiTech și Continental Automotive.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

OUG-ul care riscă să arunce în aer piața muncii: amenzi de 5.000-10.000 de lei/ angajat, pentru firmele care nu plătesc salariile la timp

Articolul următor

Cea mai mare firmă de taxi din Londra oferă salarii de 5.000 de lire, ca să atragă șoferi

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share