20 de ani de Bitdefender: Cum s-a transformat o mică afacere de familie într-unul dintre liderii securității cibernetice din lume

Luna aceasta este una specială pentru Bitdefender, unul dintre cei mai de încredere lideri ai securității cibernetice, la nivel mondial.

Compania înființată de soții Măriuca și Florin Talpeș sărbătorește a 20-a aniversare. De la începutul modest, într-un mic birou din București, până la aproape 2.000 de angajați în toată lumea, inclusiv o echipă de elită de cercetători, ingineri și matematicieni, Bitdefender a ajuns să protejeze astăzi datele a milioane de familii și a mii de companii din 170 de țări.

“Vedem această aniversare ca pe un exemplu puternic al rezilienței continue ale companiei de-a lungul anilor și ca pe un semn de speranță pe timp de pandemie. Astfel de aniversări, sărbătorite în mod responsabil, aduc bună dispoziție, comuniune și un sentiment de mândrie într-o perioadă atât de dificilă. Aduc empatie și un sentiment de apartenență la comunitate”, scrie Florin Talpeș, CEO Bitdefender, într-un articol postat pe blogul companiei.

Povestea Bitdefender a început acum mai bine de 30 de ani, imediat după căderea blocului sovietic în 1990, când soții Talpeș au înființat una dintre primele companii private de dezvoltare de software din România. “Un incident nefericit, care a implicat un virus, o dischetă și un client nemulțumit, a ajuns să reprezinte un moment definitoriu pentru viața mea. După ce am descoperit că un virus a fost transmis unui client fără a fi detectat, am lucrat cu echipa de ingineri pentru a dezvolta o soluție mai bună, astfel încât situația să nu se repete. Când am realizat că soluția pe care am dezvoltat-o i-ar putea ajuta pe alții mult mai mult decât ceea ce era atunci disponibil pe piață, am avut un moment de revelație. Așa s-a născut ideea de a crea Bitdefender”, își amintește Florin Talpeș.

Potrivit acestuia, creșterea continuă și succesul Bitdefender rămân concentrate pe o singură misiune: combaterea criminalității cibernetice. Angajamentul companiei față de această luptă, purtată de-a lungul mai multor decenii, a adus realizări semnificative, de la brevete pentru inovații tehnologice în detectarea amenințărilor, tehnologii machine learning și inteligență artificială, până la descoperiri importante de noi amenințări informatice.

“Aceste realizări au influențat semnificativ întreaga comunitate a securității cibernetice, nu doar activitatea clienților noștri. Un aspect de care suntem deosebit de mândri este programul nostru de instrumente pentru decriptare. Până în prezent, am dezvoltat 20 de instrumente de acest fel, pe care le-am pus gratis la dispoziția victimelor amenințărilor de tip ransomware”, notează CEO-ul Bitdefender.

Compania este recunoscută ca lider în securitate cibernetică de companii de analiză de top, inclusiv Gartner, IDC și Forrester. A primit distincții din partea MITRE, AV-TEST, AV-Comparatives și alte laboratoare independente de testare de top pentru capacitatea sa de neegalat de a detecta amenințări informatice în orice mediu, inclusiv mobil și cloud.

Bitdefender lucrează cu parteneri și furnizori dintre cei mai buni din lume.

Echipa Bitdefender

Fără o bază solidă de muncă în echipă și fără dăruire, Bitdefender și realizările sale nu ar fi fost posibile, recunoaște Florin Talpeș. “Mai simplu spus, succesul Bitdefender se datorează oamenilor săi, mai ales în aceste vremuri dificile, în care pandemia ne ține mai departe unii de ceilalți decât ne-am dori. Fără oamenii Bitdefender, nu am fi astăzi aici. De la diviziile de inginerie, vânzări, finanțe, resurse umane, marketing, IT și asistență, până la laboratoarele noastre de elită, toate echipele joacă un rol special în îndeplinirea misiunii noastre de a asigura protecție continuă. Munca lor grea face o diferența enormă pentru atât de mulți clienți”.

Florin Talpeș se declară mândru că Bitdefender a avut ocazia să lucreze cu parteneri și furnizori dintre cei mai buni din lume. “Fiecare dintre aceștia reprezintă o extensie a echipei noastre și joacă un rol crucial în a ajuta Bitdefender să ofere servicii de calitate, optimizate constant, pe o piață pe care cererea de soluții de securitate este în creștere”.

Planurile companiei

În ciuda experienței acumulate în cele două decenii, Florin Talpeș recunoaște că este greu de prezis cu exactitate cum va evolua lumea digitală în următorii 20 de ani. “Cert este însă că securitatea cibernetică va rămâne întotdeauna importantă pentru familiile care doresc să-și protejeze fotografiile, identitatea și confidențialitatea online, pentru companiile care își fac griji cu privire la furtul de proprietate intelectuală și atacuri ransomware și pentru guvernele preocupate de siguranța cetățenilor. Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta, nu ne vom da bătuți”, promite CEO-ul Bitdefender.

Articolul anterior

Premieră pentru angajații Bosch din România: staţie de încărcare pentru maşini și biciclete electrice, alimentată cu energie verde

Articolul următor

Vlad Vaida lansează o campanie anti-bullying în social media

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share