478 angajați din IMM-uri au beneficiat de cursuri gratuite de educație digitală, organizate de CCIFER și HUMANISTIC

Foto: Diloka Studio @ freepik

102 IMM-uri din sectoare economice cu potențial competitiv (turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț), ce activează în diferite regiuni ale țării, au accesat gratuit DigitON, un program de cursuri și consultanță care le ajută să-și crească afacerea prin digitalizare, adoptând competențele viitorului.

În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, 478 angajați-cheie au avut acces la cunoștințe de digitalizare prin însușirea competențelor de muncă în mediul digital, care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional.

DigitON este un program cu fonduri europene, implementat între 18 octombrie 2022 și 31 decembrie 2023 de Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), lider de consorțiu, în parteneriat cu HUMANISTIC, prin Poliac Development.

92 de ore pentru un parcurs de învățare digitală și mentorat

Participanții au beneficiat de un program complex de formare, care a combinat teoria cu practica. Prin utilizarea tehnologiei, au învățat să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, optimizare și ameliorare a relațiilor interne și externe. Cursurile au avut loc online și au fost ținute de traineri pregătiți în domeniu.

Digitalizarea, esențială pentru transformarea business-urilor

Potrivit studiului derulat la DigitON și adresat IMM-urilor înscrise în program, înainte de începerea cursurilor, 40 la sută dintre ele doresc să facă investiții în viitor, pentru 52 la sută digitalizarea este esențială în viitor, pentru 67 la sută există nevoia de învățare și de cursuri specializate, 30 la sută au nevoie de informații despre modelul de digitalizare din alte companii, 42 la sută își doresc o resursă internă dedicată și doar șapte la sută sunt aproape complet digitalizate.

DigitON a acoperit nevoia concretă de specializare, dar și componenta de mentoring și consultanță dedicată. Fiecare participant a avut acces la ore de formare individuală și la cursuri colective, precum conștientizarea importanței digitalizării, digitalizare de bază pentru eficientizarea muncii, digitalizarea performanței, transformarea digitală și digitalizare competitivă.

Pe lângă cursuri, au fost organizate campanii de evenimente cu caracter educativ și de sensibilizare asupra nevoii de digitalizare, adresate publicului larg. Peste 2.550 de participanți au aflat de la experți în digitalizare cum își pot crește business-ul, ce înseamnă modern working sau cum are loc facturarea digitală. În total, au participat la peste 17 evenimente organizate online sau la conferințe media cu tematici despre viitorul muncii.

Toate informațiile despre conținutul cursurilor sunt aici.

DESPRE CCIFER

Fondată în 1996, este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez. Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. Reunește 570 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 miliarde de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. Centrul de Formare CCIFER organizează cursuri pentru IMM-uri de zece ani.

DESPRE HUMANISTIC

Are experiență în dezvoltarea programelor de training și schimbare organizațională în cele mai mari companii din România, dar și în firme antreprenoriale românești și internaționale. Complexitatea proiectelor gestionate și standardul de calitate la care echipa livrează garantează o experiență unică de formare, diferită de orice alt proiect susținut prin fonduri europene. Dispune de o echipă diversă de colaboratori – o comunitate de learning cu peste 120 de experți. Peste 100 de clienți corporate au beneficiat de procese transformaționale la nivel individual, de echipă sau organizaționale, în peste zece industrii. A obținut patru premii pentru cel mai bun proiect HR al anului, pentru abordări creative (HR Club, Customer Service Awards), și are opt certificări internaționale în instrumente psihometrice, metodologii de implicare, training și design.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share