8 din 10 angajați Gen Z simt că lucrul de la birou le susține evoluția mai rapidă în carieră. Relația cu managerii contează în decizia de a lucra mai des de la birou

Foto: fauxels

Biroul a devenit tot mai important în evoluția profesională a angajaților, iar relația cu managerii este tot mai importantă în decizia de a lucra mai multe zile de la birou.

Peste 84 la sută dintre angajații Gen Z consideră că evoluția în carieră este mai rapidă pentru cei care lucrează mai mult de la birou, comparativ cu cei care lucrează de acasă, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 respondenți. Aproape 82 la sută dintre angajații de toate vârstele consideră relația cu managerii importantă sau foarte importantă atunci când iau decizia de a lucra mai multe zile de la birou.

Aproape 60 la sută dintre angajații Gen Z au așteptarea ca managerii să susțină în mod eficient dezvoltarea profesională și personală a oamenilor din echipă. Un procent similar se regăsește și la cei care vor să lucreze cel puțin trei zile de la birou în acest an.

“Tot mai mulți angajați înțeleg acum că biroul este esențial pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Comunicarea directă cu echipa le permite să învețe mai rapid, să acumuleze experiență și să avanseze în carieră. În campusurile noastre de birouri, YUNITY Park și West Gate Business District, ne străduim constant să creăm condiții optime de interacțiune și socializare și oferim comunității noastre un ecosistem holistic de spații și facilități care susțin evoluția profesională”, declară Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

În perioada în care au lucrat integral sau majoritar de acasă, aproape jumătate dintre angajații Gen Z au pierdut conexiunea cu echipa, mai mult de o treime au simțit lipsa socializării cu colegii și managerii, iar peste un sfert susțin că evoluția profesională le-a fost încetinită. Aproape 64 la sută cred că e nevoie de cel puțin trei zile de lucru la birou pe săptămână, pentru a stabili o relație bună cu colegii și cu managerii.

Dacă și-ar schimba jobul, mai mult de 50 la sută dintre respondenți și-ar dori o echipă unită, care colaborează în activitatea de zi cu zi, iar peste 47 la sută ar vrea un mod de lucru flexibil și autonomie în activitatea lor. Referitor la motivul pentru care și-ar schimba jobul în 2024, peste 40 la sută dintre angajații Gen Z ar dori un sistem de lucru hibrid, iar aproape 22 la sută și-ar dori o echipă mai unită, ai cărei membri știu să colaboreze mai bine unii cu ceilalți.

Prin proiectul YUNITY Park, Genesis Property a redefinit experiența angajaților la birou. În spațiul public în care au fost plantați peste 220 de arbori, integrați într-o pădure urbană, angajații pot lucra în aer liber pe băncile din campus și beneficiază de acces la 125 de prize de alimentare sau pot susține ședințe în mișcare pe spațiul exclusiv pietonal de doi kilometri. Au parte de evenimente sociale și culturale dedicate în amfiteatrul outdoor cu capacitate de 1.500 de persoane.

Faza II a proiectului a fost finalizată anul trecut, după o investiție de 20 de milioane de euro, iar anul acesta, YUNITY Park a intrat în ultima etapă de dezvoltare. Recent, Genesis Property a anunțat tranziția către alimentarea integrală cu energie regenerabilă a tuturor clădirilor din portofoliul său, inclusiv YUNITY Park.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre revenirea la birou și a fost desfășurat în martie, la nivel național, prin platforma iVox. Circa 48 la sută dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51 la sută au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară românească, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District, cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri, ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share