Piața muncii, după primele 6 luni din 2024: peste 150.000 de joburi noi și 5,3 milioane de candidaturi, pe eJobs

Foto: pch.vector @ Freepik

Peste 150.000 de joburi noi au fost postate, în prima jumătate a anului, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Aproape 40.000 de joburi au venit din partea angajatorilor din retail, care continuă să aibă cea mai mare nevoie de personal. Serviciile au fost al doilea cel mai mare angajator în prima jumătate de ani. Industria de call-center/ BPO este plasată pe poziția a treia. Industria alimentară, turismul, construcțiile, producția și transport/ logistică sunt următoarele domenii în clasament.

“Pentru primul semestru al anului, vedem o ierarhie dominată de sectoarele care recrutează masiv din segmentul entry-level. Toate domeniile menționate au preponderent astfel de posturi în organigramă. Ceva mai jos în clasament se află domeniile care recrutează mai degrabă specialiști sau candidați cu un nivel ridicat de senioritate, ca IT/ telecom, servicii financiare, servicii medicale sau publicitate/ marketing/ PR”, spune Bogdan Badea, CEO eJos.ro.

Tendința manifestată la începutul anului, în legătură cu joburile remote, s-a menținut până la finalul lunii iunie. E tot mai evidentă o disproporție între dorința angajatorilor de a chema angajații la birou și dorința candidaților de a lucra remote. Din cele 150.000 de joburi noi, doar 4,2 la sută au fost remote. Procentul este mai mic chiar și decât cel al joburilor postate de angajatorii din afara țării (7,8 la sută din numărul total de locuri de muncă au fost pentru străinătate). Cei mai dispuși să ofere beneficiul muncii remote sunt angajatorii din call-center/ BPO, IT/ telecom, servicii, comerț/ retail și publicitate/ marketing/ PR. Pentru aceste posturi sunt căutați predominant candidați entry-level.

80 la sută dintre joburile propuse din ianuarie și până acum sunt full time, iar 15 la sută sunt part time. Celelalte sunt pe bază de proiect și sezoniere. “Cele mai multe joburi sezoniere vin din partea angajatorilor străini, care caută angajați în turism, HoReCa, industria alimentară ori construcții, în special în sezonul cald, când au un vârf de activitate. Cele mai multe joburi în afara țării sunt pentru Germania, Olanda, Grecia, Franța, Italia, Spania și Irlanda”, arată Bogdan Badea.

Cu 5,3 milioane de candidaturi, cei care caută un job au fost mai activi decât în primele șase luni ale anului trecut. În 2024, numărul candidaturilor a fost cu cinci la sută mai mare decât în 2023. În ciuda tendinței tot mai pronunțate ale angajatorilor de a reduce sau chiar de a elimina numărul de zile lucrate remote și de a chema angajații înapoi la birou, candidații continuă să fie interesați de joburile remote. 13,4 la sută din totalul candidaturilor au mers către joburile ce permit munca de acasă.

Nu la fel de tentați sunt de opțiunile pe care le au în străinătate – doar 1,4 la sută dintre candidaturi au fost trimise către angajatorii străini. “Pentru această primă jumătate de an, vedem în continuare un număr semnificativ de candidaturi din segmentul de vârstă 18-24 de ani, care rămâne a doua cea mai activă categorie de candidați, însă nu se mai află la o distanță aproape insesizabilă de cei de 25-35 de ani. Avem 2,1 milioane de candidaturi din categoria 25-35 de ani și 1,5 milioane din categoria 18-24 de ani”, explică Bogdan Badea. Urmează candidații de 36-45 de ani, cei peste 45 de ani și cei care nu au împlinit încă 18 ani, dar au drept de lucru, respectiv au cel puțin 16 ani.

Domeniile care au atras cele mai multe candidaturi au fost retail, call-center/ BPO, servicii, IT/ telecom, servicii financiare, construcții, transport/ logistică și turism. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 26.000 de joburi. În 2024, cele mai multe locuri de muncă postate au fost pentru București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara, Constanța și Ploiești.

DESPRE EJOBS

Este platforma de locuri de muncă din România care verifică manual toate anunțurile și companiile. Aici apar anunțuri cu salarii afișate, joburi din toate domeniile și industriile, locuri de muncă remote și în străinătate. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share