Alexandru Blemovici, noul CEO al Subregiunii Schaeffler România și Sud-Estul Europei pentru Grupul Schaeffler

De luna aceasta, Grupul Schaeffler l-a numit pe Alexandru Blemovici în funcția de CEO pentru Subregiunea România și Sud-Estul Europei.

Alexandru Blemovici va fi responsabil de consolidarea și extinderea prezenței Schaeffler în România și în alte țări din regiune, inclusiv Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Slovenia, Serbia și Israel. Sediul subregional va fi situat în Brașov, România.

Noul CEO, care cumulează peste două decenii de experiență la Schaeffler, a condus locația de producție din Brașov din 2004 până în 2017. În ultimii șapte ani, a fost COO pentru divizia Industrială în Grupul Schaeffler, responsabil pentru operațiuni, lanțul de aprovizionare și achiziții pentru o afacere globală de 4,3 miliarde de euro. Experiența și leadership-ul său au fost decisive în creșterea și eficiența operațională a companiei, transmite compania.

În noul rol, se va concentra pe creșterea business-ului local, consolidarea bazei de furnizori și dezvoltarea prezenței specialiștilor din subregiune în roluri-cheie decisive până la nivel global. În plus, va susține integrarea Vitesco în Grupul Schaeffler pentru România și Subregiunea Sud-Estul Europei și va contribui la crearea unei organizații noi, consolidate, pregătite pentru creștere și succes în toate sectoarele relevante.

“Provocările majore din sectoarele auto și industrial, precum decarbonizarea, digitalizarea și schimbarea paradigmei în mobilitate, reprezintă oportunități semnificative pentru industrie și pentru Grupul Schaeffler. În special în această parte a Europei, văd posibilități extraordinare de dezvoltare, modernizare și creștere sustenabilă. Sunt convins că noua noastră structură organizațională ne va permite să fim mai aproape de clienții noștri cheie, instituții, organizații și factori decizionali, și va poziționa Schaeffler ca lider în Motion Technology și una dintre investițiile-cheie în sectorul industrial regional”, declară Alexandru Blemovici. 

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002, produce la Brașov componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu circa 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Are o prezență activă în mediul educațional și prin proiecte de implicare socială.  

DESPRE SCHAEFFLER GROUP – WE PIONEER MOTION

De peste 75 de ani, promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă, pe parcursul întregului ciclu de viață. Ca Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri, și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.400 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume și una dintre cele mai inovatoare companii din Germania.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share