Andreea Strugaru (Kadra): 5 provocări ale anului 2020 și 5 lecții de business învățate pe timp de pandemie

Anul trecut a fost unul plin de provocări, de situații inedite, care i-au forțat pe cei mai mulți antreprenori să ia decizii radicale și să inoveze constant. Nu a fost, însă, numai o perioadă grea, ci și una care s-a lăsat cu multe învățăminte. Iată cinci provocări povestite de Andreea Strugaru, Managing Partner și director de marketing la compania Kadra, și lecțiile învățate în urma lor.

Provocarea 1: S-a insinuat o situație de o noutate extraordinară, în care nu am știut ce se va întâmpla a doua zi, următoarea săptămână, lună și chiar luni. În această situație, business-ul trebuie totuși condus.

Lecția: În orice business, trebuie să fii pregătit pentru situația în care nici un plan nu mai stă în picioare. Nu că ar fi vreun mare înțelept, dar acum înțeleg perfect ce a vrut să spună Mike Tyson cu “toți au un plan, până când primesc un pumn în gură”. 🙂

Provocarea 2: În situații de impredictibilitate totală, pentru care nu s-a inventat încă un manual de instrucțiuni, oamenii din echipă vor răspunsuri ferme la întrebările care îi macină.

Lecția: Orice organizație are nevoie de un lider a cărui treabă este să-și păstreze cumpătul și să aibă grijă pe cât posibil de oameni. Totuși, dacă nu există răspunsuri, grijă nu înseamnă să te faci că le cunoști doar de dragul de a liniști spiritele, ci să spui oamenilor tot ce știi, dar să recunoști că nu știi tot.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Provocarea 3: În situațiile extreme, chiar dacă barca este plină de oameni, nu toți oamenii doresc să tragă la vâsle.

Lecția: Să transformi fiecare om din echipă într-unul real angajat la îndeplinirea misiunii companiei este un obiectiv strategic.

Provocarea 4: Să-ți aduci aminte cum se face business într-un startup și să poți opera în condiții de flexibilitate maximă cu o organizație de peste 80 de oameni și un sistem ce a devenit ușor rigid.

Lecția: Nu uita niciodată cum ai început. În orice moment, poate fi cazul să trebuiască să-ți sufleci mânecile din nou.

Provocarea 5: Când ani de zile business-ul se dezvoltă în fiecare an în parametri pe care i-ai stabilit, entuziasmul crește și singura variantă pe care o vezi și o poți înțelege este cea de creștere. După perioade lungi de acest gen, cumva, simțurile adorm. Când s-au instituit primele măsuri de limitare a pandemiei și a devenit evident că treaba e serioasă, m-am simțit ca și când ar fi bătut un clopot imens lângă urechea mea, în timp ce eu dormeam. Noroc că adrenalina mi-a ascuțit reflexele. Are și stresul rolul lui în business.

Lecția: Nu te culca pe o ureche atunci când lucrurile merg bine! În orice moment se poate întâmpla ceva care te poate scoate brutal din zona de confort.

Cu o experiență de 27 de ani, Kadra este singura companie din România, care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de accesFie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, Kadra le asigură partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță. 

Printr-un model de business integrat și know-how inovator, Kadra este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării,primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate etanșe pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est, sunt câteva dintre realizările de pe piața locală a soluțiilor automate de acces, implementate de Kadra.  

Kadra are o echipă formată din peste 90 de oameni care au know-how-ul și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp. Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Articolul anterior

Ex-managerul general al hotelurilor Ana Hotels din Poiana Brașov intră în echipa de conducere a winsedswiss România

Articolul următor

Cinci erori de evitat în evaluarea angajaților din companie

Articole din aceeași categorie
Total
29
Share