Angajații CN Poșta Română câștigă, în medie, 5.000 de lei brut pe lună

Venitul mediu brut în Poşta Română era, în ianuarie 2024, de circa 5.000 de lei, iar la acest moment nu există în companie salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie, a anunțat conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Mesajul CNPR vine în urma declaraţiilor liderilor Blocului Naţional Sindical (BNS), potrivit cărora 60 la sută dintre salariaţii din companie sunt plătiţi cu salariul minim. “În spaţiul public au fost făcute o serie de afirmaţii mincinoase, denigratoare şi calomnioase la adresa Companiei Naţionale Poşta Română şi managementului acesteia. Acestea au fost transmise de unii lideri sindicali iresponsabili, fiind bazate pe informaţii false, cu scopul de a genera un sentiment de panică în rândul salariaţilor Companiei şi publicului larg”, precizează operatorul poştal naţional.

Potrivit CNPR, toate drepturile salariale şi de altă natură ale angajaţilor sunt protejate și sunt achitate la timp, iar managementul companiei are în plan un amplu program de creşteri şi reaşezare a grilei salariale pe baze solide.

“Toate proiectele de investiţii derulate de Poşta Română sunt în grafic, iar Planul de Management este respectat în integralitate. Nu există în Poşta Română salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie. În 2021, venitul mediu era de 3.350 lei brut, iar în ianuarie 2024 venitul mediu brut este de aproximativ 5.000 lei. Asigurăm toţi clienţii, partenerii comerciali şi instituţiile bancare partenere de stabilitatea şi soliditatea politicilor de management aflate în curs şi pe partenerii de dialog social de respectarea prevederilor Art. 99 din Legea Dialogului Social respectiv: (2) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice, sub orice formă şi modalitate, în negocierea, încheierea, executarea, modificarea şi încetarea contractelor colective de muncă”.

Conform instituţiei, Poşta Română trece prin cel mai mare proces de digitalizare din ultimii 30 de ani, după o perioadă de reformă şi restructurare ce a fost finalizată după o întârziere cauzată de organizaţii sindicale şi care nu a afectat personalul operaţional.

Poşta Română este lider de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte circa 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale. Se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care deţine 93,52 la sută din pachetul de acţiuni. Fondul Proprietatea deţine 6,48 la sută din capitalul social al companiei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share