Angajații români, pe minus din cauza inflației. 9 din 10 măriri salariale nu acoperă inflația, iar puterea de cumpărare a scăzut și cu 50%

Cererea mare de produse și servicii după ridicarea restricțiilor Covid-19 și conflictul din Ucraina au dus la o creștere accelerată a inflației, până la pragul de 14,5 la sută, la finalul lunii mai, și au erodat situația financiară a românilor.

Doar o parte au primit măriri salariale de la începutul anului, însă în 90 la sută din cazuri sub rata inflației, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a puterii de cumpărare, chiar și de 50 la sută, conform unui sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs.

Doar 37 la sută dintre respondenți au primit o mărire salarială de la începutul anului și alți 12 la sută au fost sprijiniți de angajator prin beneficii extrasalariale, precum tichete de masă sau prime ocazionale. Restul de 51 la sută nu au beneficiat de o creștere a venitului lunar care să-i ajute în lupta cu inflația, dar un sfert au primit promisiunea unei majorări salariale, care nu s-a materializat până acum.

Atât angajații care nu au primit o creștere salarială, cât și cei pentru care mărirea nu acoperă nivelul inflației, se gândesc să caute alte joburi pentru a compara ofertele salariale (aproape 44 la sută). Peste 19 la sută dintre ei au în plan să discute cu angajatorul pentru a găsi soluții.

„Chiar dacă cele mai recente date statistice oferite de INS arată o creștere a câştigului salarial mediu net de 11,4 la sută pentru aprilie 2022, realitatea e că angajații resimt mult mai puternic decalajul dintre nivelul salariului și cel al prețurilor. Situația nu este mai strălucită nici de partea angajatorilor, întrucât se văd nevoiți să suplimenteze bugetele de salarii sau să adopte noi strategii care să le permită să-și mențină nivelul de producție. În ciuda acestor presiuni economice, piața muncii este în cel mai dinamic punct în care a fost în ultimii doi ani și jumătate, atât din punct de vedere al ofertelor, cât și din cel al candidaturilor, iar această mobilitate nu poate fi decât un semn bun pentru economia românească”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Majoritatea angajaților simt că o creștere salarială între 10 și 30 la sută le-ar echilibra situația financiară

56 la sută dintre angajați sunt de părere că o mărire de salariu cuprinsă între zece și 30 la sută ar putea diminua efectele inflației în cazul lor, iar aproape un sfert consideră că au nevoie de o mărire de 31-50 la sută. Pentru 20 la sută dintre angajați, situația lor financiară ar necesita o majorare de peste 50 la sută ca să-și poată menține stilul de viață. Un angajat din zece plănuiește să ia proiecte profesionale pe lângă job, ca să-și suplimenteze veniturile și ca să acopere nivelul actual al inflației.

Conform sondajului BestJobs, 44 la sută dintre angajații români spun că nivelul de trai li s-a modificat simțitor, pe motiv că prețurile au crescut în egală măsură atât în cazul alimentelor, bunurilor de larg consum, produselor vestimentare, cât și cazul utilităților și carburanților.

Sondajul a fost efectuat între 27 mai și 19 iunie, pe un eșantion de 1.451 de utilizatori de internet din România.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articolul anterior

Cum transformă Revoluția 4.0 felul în care vom munci. Progresul tehnologic poate duce la transformarea sau dispariţia a milioane de joburi

Articolul următor

UPS are un nou președinte pentru Europa de Est - prima femeie din istoria companiei, care ocupă această funcție

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share