Angajatori de Top Business: 40 de companii fac angajări. Două din trei caută juniori

Ediția din acest an a târgului virtual de joburi Angajatori de Top Business reunește 40 de companii importante din România, ce oferă peste 5.000 de oportunități de carieră, dintre care jumătate sunt remote.

După ce, în 2020, companiile și-au concentrat eforturile de recrutare aproape exclusiv către specialiști cu experiență, anul acesta, două treimi dintre angajatorii prezenți la târgul de joburi recrutează pentru posturi de juniori cu 1-3 ani experiență. Evenimentul are loc pe platforma Hipo.ro, între 4 octombrie și 7 noiembrie.

Jumătate dintre companii recrutează specialiști în București sau Timișoara, 35 la sută în Cluj-Napoca, Pitești sau Brașov, 30 la sută în Iași sau Sibiu, 29 la sută în Craiova sau Galați. Alte orașe prezente pe Harta Angajatorilor de Top din Business 2021 sunt Oradea, Arad sau Filiași. Mai mult de jumătate dintre companiile prezente la această ediție au centre internaționale de servicii în România și toți angajatorii pot fi vizitați la standurile virtuale de pe Hipo.ro.

Majoritatea companiilor (80 la sută) caută specialiști pentru poziții în departamentele de marketing, HR, finanțe, vânzări, juridic, administrativ, management consultanță, contabilitate și relații clienți, însă există oportunități și pentru poziții tehnice.

Un aspect important în această perioadă îl reprezintă bunăstarea angajaților, astfel că jumătate dintre companiile prezente la Angajatori de Top din Business au inclus în pachetele de beneficii programe dedicate sănătății mintale și bunăstării lor. Una din trei și-a extins lista beneficiilor din abonamentele medicale private, 35 la sută decontează costurile cursurilor și programelor pentru perfecționarea abilităților profesionale, 15 la sută extind programele de consultații online și oferă pensie privată, iar zece la sută acordă sume lunare pentru decontarea întreținerii pentru angajații care lucrează full remote.

Din 28 octombrie, candidații pot participa la workshop-uri online pentru dezvoltarea carieriei, leadership, time management, iar pe 4 noiembrie vor avea loc discuții live cu angajatorii și sesiuni de career coaching. Candidații vor putea să participe și la vânători de comori și pot câștiga premii consistente.

Companiile care recrutează la această ediție a târgului Angajatori de Top din Business sunt Accenture, Allianz Services, Ascensos Contact Centre, Auchan, Automatic Data Processing (ADP), BCR, British American Tobacco, Continental, Dover Business Services, Enel, Engie, Evalueserve, Everience, Genpact, Hella, Henkel, Hewlett Packard Enterprise (HPE), HP Inc, Libra Internet Bank, Linde Global Services, Majorel, Software Business Partners, Mega Image, Metro Cash & Carry, Michelin, Penny, Philip Morris, Raiffeisen Bank, Regina Maria, Schlumberger, Smithfield, Societe Generale Global Solution Centre (SG GSC), Sustainalytics – a Morningstar company, Teleperformance, TELUS International, Valoris Center, Veeam Software, Vodafone, Walter Group.

“Până la sfârșitul anului, TELUS International va recruta circa 100 de noi colegi. Majoritatea posturilor sunt entry level cu limbile franceză, germană sau italiană, alături de un nivel mediu de engleză obligatoriu pentru fiecare. Avem procese de recrutare deschise și în Craiova, pentru vorbitorii de engleză. Oferim posibilitatea de a lucra de acasă și multe alte beneficii importante. Ne menținem un angajator stabil pe piața muncii din România și oferim nu doar joburi atractive, în sistem work from home, ci și o cultură ce susține dezvoltarea fiecărui membru al echipei, într-un mediu multinațional. 2022 va începe cu numeroase oportunități de carieră oferite de TELUS International Romania”, spune Florin Hulea, Talent Acquisition Manager la TELUS International Romania.

Articolul anterior

Cum să deschizi o afacere de succes în domeniul financiar-bancar cu 20.000 de lei

Articolul următor

Andrei Doibani, noul Managing Director al Nagarro Eastern Europe

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share