Arctic obține certificarea internațională Best Places to Work în 2023, în România

Liderul pieței de electrocasnice locale obține certificarea internațională Best Places to Work 2023 și este recunoscut drept unul dintre angajatorii de top din România.

Aceste rezultate confirmă trendul ascendent al Arctic în ceea ce privește atractivitatea pe piața muncii și plasează compania în rândul celor mai apreciați angajatori din țară, din punctul de vedere al propriilor angajați, potrivit analizei desfășurate în procesul de certificare.

Best Places to Work este un program global de certificare în domeniul resurselor umane, care analizează atractivitatea organizațiilor din diferite industrii și le ajută să măsoare și să-și îmbunătățească practicile. Certificarea este oferită pe baza unui sondaj anonim, derulat cu participarea angajaților și a unei evaluări complexe a practicilor de HR, în funcție de opt factori – leadership, practici de HR, beneficii, muncă în echipă, compensație, implicarea angajaților, condiții de muncă și responsabilitate socială corporativă (CSR).

Scorul total obținut de Arctic este de 87 la sută și reflectă un nivel ridicat al angajamentului angajaților. Pentru toate cele opt categorii analizate, compania a obținut un scor de peste 80 la sută. În plus, a obținut un rezultat de cel puțin 90 la sută la patru capitole – CSR, lucrul în echipă, leadership sau condiții de muncă, inclusiv echilibru între viața profesională și cea personală.

“De-a lungul timpului, Arctic și-a creat un brand solid de angajator, la care au contribuit programele de dezvoltare profesională continuă și beneficiile oferite, dar și accentul pus pe incluziune, comunitate și valori. Dincolo de scorul mare obținut, este un real motiv de mândrie să vedem cât sunt de apreciate în companie cultura organizațională solidă și viziunea de viitor pe termen lung, centrată pe sustenabilitate, pe care o promovăm. Arctic, văzută prin ochii propriilor angajați, este o companie cu tradiție, care investește în oameni și are grijă de viitorul comunității”, spune Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Arctic acordă o atenție deosebită zonei educaționale și are în focus proiecte pe termen lung, axate pe dual learning, internship și parteneriate cu universități. În plus, implementează programe de dezvoltare pentru angajați, aliniate cu ultimele tendințe în materie de tehnologie și digitalizare. În 2022, a organizat peste 266.000 de ore de training, ce au acoperit zona tehnică și zona de soft skills. Sesiunile de instruire au abordat și subiecte de actualitate, precum codul de conduită, deschiderea spre diversitate, inovare, viziune și colaborare. Arctic furnizează sesiuni de instruire astfel încât tot personalul, inclusiv stagiarii, subcontractorii și angajații temporari, să poată contribui la atingerea țintelor de sustenabilitate ale companiei. Prin urmare, în 2022, numărul mediu de ore de training pentru fiecare angajat a fost de aproape trei ori mai mare decât în 2021 și a ajuns la peste 64 de ore.

Printre proiectele Arctic se mai numără TechPro Academy, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitatea Koç din Turcia și programul intensiv de dezvoltare Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, cu o durată de trei ani, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic.

În 2022, Arctic a lansat programul We-inTech, destinat tinerelor femei care aspiră la o cariera în știință, tehnologie, inginerie și matematică, și a extins inițiativa Arctic Women Community, dedicată femeilor din întreaga organizație.

DESPRE ARCTIC

Este liderul pieței de electrocasnice din România. Cu o istorie de peste jumătate de secol, exportă 84 la sută din producția totală în peste 80 de țări. Este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ cifra de afaceri și capacitatea de producție. Deține în România două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală: la Găești, unde au fost produse peste 42 de milioane de aparate frigorifice, și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din România, dotată cu cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning și automatizare a proceselor.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share