ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară demarează un program de internship, adresat masteranzilor de la universitățile din România.
Programul se va derula efectiv în perioada martie-septembrie 2025 și le va oferi celor 25 de tineri participanți oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile profesionale, de a dobândi aptitudini practice, dar și de a se familiariza cu specificul activității ASF.
Programul de internship, aflat la a doua ediție, își propune să le ofere participanților o înțelegere aprofundată a mecanismelor de funcționare a piețelor financiare non-bancare, aflate într-o continuă dinamică, printr-o implicare directă în activități practice, care le permit să dezvolte competențe relevante.
- Doar un angajator din zece are în plan să ajusteze salariul brut după eliminarea scutirii de impozit pentru angajații din IT, construcții și agricultură
- BAT, Angajator de Top în România. La nivel global, este una dintre cele 16 companii care au primit certificarea Global Top Employer în 2025
- Belgin Bactali, noul CEO al companiei de curierat Cargus
Pentru început, participanții vor parcurge un modul general de pregătire teoretică privind activitatea ASF. Ulterior, vor avea ocazia să cunoască activitățile specifice derulate de instituție (autorizare, reglementare, supraveghere, control, etc.). Programul de internship va pune accent și pe pregătirea și orientarea profesională a tinerilor.
Cei 25 de tineri care vor participa la programul de internship al ASF, masteranzi ai ASE București și ai Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, vor trece printr-un amplu proces de selecție, cu criterii de evaluare stricte, la nivelul instituției de învățământ și al Autorității de Supraveghere Financiară.
DESPRE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ
Este autoritatea naţională, înfiinţată în 2013 prin OUG 93/2012, aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private şi a pieţei de capital. Contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste zece milioane de participanţi.