Banca Transilvania, aproape de o nouă achiziție în Republica Moldova: Microinvest, liderul pieței financiare non-bancare

Cea mai mare bancă din România şi din Europa de Sud-Est, în funcție de active, Banca Transilvania (BT) intenționează să achiziționeze 100 la sută din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor.

Microinvest are peste 25.000 de clienți, aproape 200 de angajați, 13 sucursale şi a acordat peste 30.000 de finanțări. În prezent, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de autorităţile de supraveghere din România şi de alte autorități relevante. În evaluarea şi pregătirea tranzacției, BT a colaborat cu case de avocatură şi consultanți juridici din România şi Republica Moldova. Echipa de proiect este formată în principal din Filip & Company şi Vernon | David şi asociații. KPMG şi EY au fost parteneri în proiect.

Grupul Financiar Banca Transilvania este prezent pe piața din Republica Moldova din 2008, mai întâi prin BT Leasing Moldova şi, din 2018, prin Victoriabank.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din Europa de Sud-Est, în funcție de active. Are peste trei milioane de clienți, 500 de sedii şi circa 10.000 de angajați. Este singurul brand din România prezent în clasamentul Brand Finance 500, realizat de Brand Finance în 2019 şi 2018. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

BT Mic este start-up-ul de microfinanțare al Grupului Financiar Banca Transilvania. Se adresează firmelor cu cifră de afaceri anuală de până la un milion de lei. Are peste 10.000 de clienți din toate domeniile de activitate, firme ce au peste 20.000 de angajați, în 2.000 de localități din România.

BT Leasing Moldova este liderul companiilor de leasing din Republica Moldova, în funcție de valoarea finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing. Are peste 3.000 de clienți, dintre care 60 la sută sunt companii. IMM-urile reprezintă 90 la sută dintre firmele finanțate.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova. Are aproape 270.000 de clienți activi, dintre care peste 10.000 sunt companii, 100 de sedii şi 1.100 de angajați. Este prima instituție bancară comercială înființată în Moldova, în 1989. BT este acționar la Victoriabank din 2018, iar împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare formează un parteneriat strategic pentru susținerea economiei Republicii Moldova.

Articolul anterior

Premieră: O româncă, desemnată câștigătoare la cea mai importantă competiție dedicată industriei muzicale europene

Articolul următor

CGS se apropie de pragul de 4.000 de angajați în România, după ce a adus în echipă 350 de oameni, în 2019

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share