Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România

Conform unui studiu realizat de o companie specializată în soluții de recrutare și promovare a brandului de angajator, Bosch este unul dintre cei mai doriți angajatori din România.

La nivel național, Bosch ocupă poziția șapte din 100 în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions, în 2020, și este al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive din România și cel mai dorit angajator din Cluj. Bosch se regăsește între primii zece cei mai doriți angajatori, pentru al treilea an consecutiv.

La nivel regional, compania este prima opțiune pentru grupurile-țință tehnic și business din Cluj și ocupă locul al doilea în preferințele inginerilor și candidaților cu profil business din aria județelor Alba, Mureș, Sibiu și Hunedoara. Bosch este al treilea cel mai dorit angajator din Timiș, în rândul candidaților vorbitori de limbi străine din zona de vest a țării.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Ne bucurăm să regăsim Bosch, și anul acesta, în topul preferințelor candidaților români. Organizația noastră este recunoscută la nivel mondial pentru cultura organizațională bazată pe valori și leadership, oportunitățile de dezvoltare profesională, stabilitate și comunicare deschisă. Încrederea pe care ne-o oferă angajații și candidații este o componentă critică a succesului în lumea corporativă de astăzi, iar rezultatele obținute în urma studiului ne confirmă aceste lucruri”, declară Mihai Boldijar, director general Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Studiul “Cei mai doriți angajatori” este realizat anual, la nivel național. Este un instrument de referință complex, care își propune să măsoare nivelul de atractivitate al angajatorilor și să ofere o înțelegere a comportamentului candidaților și așteptărilor acestora în raport cu angajatorii locali. În 2020, studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 19.000 de respondenți, absolvenți de studii superioare cu profil business, IT&C, inginerie, științe sociale, medicină și farmacie.

“Pentru noi, oferirea unei experiențe valoroase pentru candidați, dar și pentru cei peste 8.000 de angajați, este o prioritate. Rezultatele obținute în studiu în ultimii ani confirmă că inițiativele, proiectele și parteneriatele pe care le dezvoltăm răspund nevoilor candidaților și angajaților și sunt în sinergie cu nevoile de business ale companiei. Transparența și autenticitatea în comunicare sunt aspecte fundamentale ale activității noastre, mai ales în această perioadă, și mă bucur să văd că există atâta deschidere din partea colegilor noștri și eforturi continue pentru a atrage grupurile-țintă strategice pentru organizație”, afirmă Cristina Corello (foto), director resurse umane în Grupul Bosch în România.

Candidații apreciază Bosch drept un angajator stabil și inovator

Studiul realizat de Catalyst Solutions identifică o serie de criterii prioritare ce stau la baza alegerii unui angajator cum sunt recunoașterea performanței, încurajarea dezvoltării profesionale și accesul la o rețea de experți, posibilitatea de a lucra cu tehnologii de ultimă generație, stabilitatea locului de muncă, salariu și pachet de beneficii atractiv, dar și un mediu de lucru plăcut și sigur.

Candidații consideră Bosch o organizație care oferă oportunități profesionale provocatoare atât în România, cât și în rețeaua internațională, acces la tehnologii de ultimă generație și la know-how, direct de la experții Bosch, pachete salariale competitive și beneficii atractive, și condițiile de muncă inspiraționale. Compania este apreciată și pentru prestigiul de pe piață, pentru produsele și serviciile inovatoare, locul de muncă stabil și oportunitățile de învățare și perfecționare continuă.

Bosch este recunoscută drept unul din cei mai apreciați angajatori și la nivel gobal. Cu circa 400.000 de angajaţi în aproape 440 de filiale și companii regionale, prezente în 60 de țări, și o cifră de afaceri de 77,7 miliarde de euro, în 2019, derulează operaţiuni ce acoperă patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, tot în Blaj, şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, deține un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Articolul anterior

Codași și la "munca de acasă": România, țara din UE cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă

Articolul următor

Altex deschide un nou magazin în primul mall din Târgoviște

Articole din aceeași categorie
Total
6
Share