Bosch își extinde activitățile de dezvoltare în București. Centrul de Inginerie de aici recrutează peste 400 de oameni noi, în 2022

Liderul global în furnizarea de tehnologii și servicii își consolidează activitățile de dezvoltare în România și poziția strategică în rețeaua sa globală de inginerie, prin extinderea Centrului de Inginerie Bosch în București, în sediul central al companiei.

Aici, inginerii vor lucra la proiecte de ultimă generație pentru dezvoltarea de soluții în ariile mobilității automatizate, electrice și conectate, într-un model de lucru hibrid, flexibil, bazat pe încredere.

“Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și-a crescut constant activitățile de dezvoltare în ultimii ani. Deține diverse proiecte globale și are peste 1.000 de ingineri care lucrează la soluții pentru mobilitatea viitorului. Consolidarea poziției Centrului de Inginerie, prin creșterea responsabilității locale și a numărului de proiecte, oferă șansa experților noștri de a contribui activ la procesul de transformare a companiei în lider de AIoT la nivel global”, declară Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch.

Pentru a susține această extindere, Centrul de Inginerie Bosch planifică o creștere a numărului de angajați în următoarea perioadă. În 2022, compania va avea peste 400 de posturi disponibile, în domeniul ingineriei software si hardware.

Modelul de muncă hibrid facilitează extinderea activităților de dezvoltare

Prin inițiativa Smart Work, Bosch a implementat la nivel global un model de colaborare hibrid și a modelat sistematic interacțiunea dintre munca la distanță și munca la sediul companiei. Noul mod de lucru hibrid, care combină beneficiile muncii de acasă, eficiența și agilitatea și beneficiile muncii de la birou, inovarea și colaborarea, a fost implementat și în Centrul de Inginerie din România, din 2021.

Implementarea condițiilor de muncă flexibile a facilitat lansarea unui proiect-pilot de extindere a activităților de dezvoltare în București, cu posibilitatea de a lucra în sediul central Bosch pentru cei care vor să-și desfășoare activitatea la birou. Printre proiectele incluse în această inițiativă se numără dezvoltarea de soluții și servicii de software și hardware pentru conducerea asistată și automatizată, pentru sisteme de direcție asistate electric, sisteme de propulsie, dar și pentru mașini electrice și conectate și proiecte de management al datelor.

“La scurt timp de la lansare, proiectul-pilot de extindere a Centrului de Inginerie Bosch la București este un succes. Peste 20 de ingineri software, cu grad mare de expertiză, au fost deja integrați în echipele noastre de dezvoltare. Am reușit să-i integrăm rapid pe noii noștri colegi în echipele existente, în ciuda colaborării majoritar digitale.

Pandemia a adus cu sine și o schimbare a paradigmei de muncă, preponderent digitală, iar Bosch s-a adaptat, într-un ritm alert, și a reușit să formeze echipe hibride eficiente, bazate pe încredere, pe o bună colaborare și orientare spre rezultate, și mai puțin pe prezența fizică constantă la birou”, spune Cătălin Golban, șeful departamentului de Inginerie a sistemelor de percepție video din centrul de inginerie din Cluj și coordonatorul proiectului de extindere a activităților de dezvoltare Bosch în România.

Oportunități de dezvoltare

Complexitatea tehnică a proiectelor de ultimă generație, modul de lucru flexibil și cultura organizațională deschisă, bazată pe încredere și colaborare, reprezintă factori importanți pentru care Centrul de Inginerie Bosch este considerat un angajator atractiv de către inginerii din Cluj. Echilibrul între viața profesională și cea personală întărește satisfacția și creativitatea angajaților, un element important pentru creșterea capacității de inovare a companiei. În prezent, Bosch este unul dintre cei mai doriți angajatori în zona Clujului pentru candidații cu profil tehnic, iar pe viitor compania intenționează să se numere printre cei mai atractivi angajatori și pentru inginerii din București.

La nivel național, Bosch ocupă poziția a șaptea din 100 în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions în 2021, și rămâne, pentru al treilea an consecutiv, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive. Locația din București oferă oportunități pentru specialiști în dezvoltarea soluțiilor de software și hardware pentru conducere automatizată și asistată, bazate pe senzori video, radar și ultrasunete, sisteme de parcare, sisteme de direcție asistată electric, soluții pentru vehicule conectate și electrice, soluții de management al datelor.

Proiecte de cercetare și inovare

În Centrul de Inginerie Bosch, există un ecosistem de inovație bine dezvoltat, bazat pe proiecte de cercetare și inovare atractive pentru profesioniști experimentați. Pe lângă programele globale Bosch de finanțare pentru startup-uri interne, la care se poate aplica cu idei inovatoare din toate locațiile Bosch, Centrul de Inginerie din România oferă programe de mentorat și de accelerare, pentru a susține echipele locale – de la idee de produs până la crearea de produse viabile, dar și programe-cadru de înregistrare a brevetelor. Doar în 2021, au fost înregistrate 42 de invenții locale.

Inginerie avansată la Centrul de Inginerie

Centrul de Inginerie Bosch joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, încă de la înființarea sa, în 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1.000 de experți locali contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share