Banner

Brașovenii care au dus lumina “inteligentă” în Washington DC și Bruxelles investesc 7 milioane de euro în R&D și extinderea globală

Compania de tehnologie Flashnet, din Brașov, își consolidează poziția de lider în inovație pe piața iluminatului public inteligent la nivel global.

Flashnet a bugetat investiții de șapte milioane de euro, pentru cercetare-dezvoltare și extindere internațională, în următorii ani. În ultimii ani, compania s-a transformat dintr-un startup local de tehnologie într-un lider în iluminatul public inteligent, cu peste un milion de puncte de iluminat stradal controlate, în toată lumea. Printre orașele în care este prezentă tehnologia dezvoltată la Brașov se numără Bruxelles (Belgia), Washington DC (SUA), Santiago (Chile) și Riyadh (Arabia Saudită).

Înființată de un grup de ingineri din Brașov, compania a început cu capital integral românesc și cu mult entuziasm pentru tehnologie, într-un domeniu cu evoluție foarte rapidă: Smart City și Internet of Things. Pe scurt, compania a construit un sistem de telegestiune pentru iluminatul public. inteliLIGHT conectează fiecare stâlp de iluminat din oraș la un computer ce permite municipalității să controleze lumina, să detecteze disfuncționalități în timp real, să reducă energia electrică alocată iluminatului public cu peste 40 la sută și să introducă alte aplicații smart city (inclusiv sisteme de încărcare a vehiculelor electrice).

Succesul Flashnet s-a construit în jurul departamentului de cercetare-dezvoltare din Brașov. Chiar dacă, din iunie 2022, face parte din grupul Lucy, din Marea Britanie, compania și-a păstrat dorința de a utiliza resurse locale și de a ocupa un loc important în comunitate. Datorită acestui focus pe inovație și cu ajutorul inginerilor hardware și software din echipă, s-a clasat în top 3 furnizori de iluminat public inteligent la nivel mondial și pe primul loc la categoria inovație cu proiectul din Washington.

Viitoarele investiții vor merge spre dezvoltarea soluției (hardware și software) și extinderea internațională. Dezvoltarea tehnologiei este dublată de efortul oamenilor de vânzări, care au misiunea de a aduce soluția dezvoltată la Brașov în atenția municipalităților din toată lumea. Extinderea globală este o altă componentă-cheie a strategiei Flashnet, iar participarea la evenimente internaționale de profil – Indianapolis (USA), Barcelona, Varșovia, Frankfurt și Riyadh (Arabia Saudită) -, consolidarea relațiilor cu partenerii existenți și extinderea echipei vor fi cruciale.

“Fiecare nouă piață pe care o atingem și fiecare eveniment la care participăm ne aduc mai aproape de obiectivul nostru de a ne consolida poziția ca lider în dezvoltarea de soluții de iluminat pentru orașe inteligente. Dorim să rămânem pionieri în schimbare și suntem determinați să instalăm tehnologia noastră, dezvoltată integral la Brașov, în toate marile orașe ale lumii”, spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.

DESPRE FLASHNET

Înființată în 2005, în Brașov, integrează și implementează tehnologii hardware și software de ultimă generație, pentru a construi sisteme de management pentru orașe inteligente și rețele de utilități.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share