[BusinessEtiquette] Ce ar spune florile dacă ar vorbi… “corporateza”

Gesturile mâinilor adaugă semnificație discursului. Expresiile faciale transmit o gamă largă de emoții. Postura corpului indică nivelul de confort sau stres, tonul vocii influențează interpretarea mesajului, direcția în care privim poate dezvălui gândurile sau starea mintală. Sau cum, într-o conversație sau interacțiune, mesajele non-verbale pot completa sau pot chiar înlocui cuvintele. Și, mai ales, cum aceste gesturi pot influența percepția celor din jur asupra mesajelor pe care le transmitem.

Sub umbrela #BusinessEtiquette, împreună cu Floria.ro, florărie de referință pe piața de retail online și floristică din România, pornim o serie de articole în care scoatem la lumină mesajele pe care le transmitem cu ajutorul gesturilor ce implică flori. Vorbim despre cum alegem flori în funcție de cultura organizațională, ce aranjamente florale sunt potrivite în funcție de destinatar, ce culori, cum, când și de ce se oferă flori la birou.

“Evoluția pieței și schimbarea comportamentului de consum, odată cu revenirea la birou și reluarea stilului de viață pre-pandemic, care implică sărbătorirea colegilor, petreceri, evenimente și alte ocazii unde se oferă flori partenerilor de business, a adus o revitalizare a vânzărilor pe zona corporate. Cele mai multe comenzi le înregistrăm la început de martie, bineînțeles, dar și cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în care, de cele mai multe ori, se combină florile cu cadourile tradiționale precum vin, cozonaci, bomboane, sau alte delicatese”, explică Marina Popescu (foto), director general Floria.ro.

Orhidee pentru cei mai loiali angajați, lalele la început de proiect, trandafiri pentru depășirea targetului – ce mesaje transmit florile la birou?

Cum alegem tipul de buchet potrivit? În această perioadă a anului, cei mai mulți clienți business ai Floria.ro se orientează spre aranjamente florale specifice sărbătorilor de iarnă, care conțin elemente naturale, de la lemn și conuri de brad la batoane de scorțișoară și fructe uscate, cu accent pe citrice.

Printre noutățile colecției de sărbători se numără buchetele cu flori stabilizate și cu bumbac. În ceea ce privește cromatica, designerii Floria propun pentru sezonul rece tonuri tradiționale de alb și verde, cu accente de roșu, date de trandafiri, crăciunițe sau mere.

Aranjamentele florale specifice sărbătorilor de iarnă conțin elemente naturale, de la lemn și conuri de brad la batoane de scorțișoară și fructe uscate.

“Aranjamentele specifice sezonului de iarnă transmit apreciere și sunt o formă de a arăta atenție la detaliu. De asemenea, datorită aromelor naturale pe care le aduc – de brad, de portocală, scorțișoară -, sunt o invitație indirectă să te bucuri de vacanța de iarnă, de timp în familie și de momentele de respiro și reîncărcare de care avem cu toții nevoie”, spune Marina Popescu.  

  • Trandafirii, în special cei de culoare alb sau roz deschis, sunt aleși pentru a exprima eleganță și apreciere. Sunt potriviți pentru momente speciale, precum aniversări sau pentru a sărbători realizări deosebite în echipă.
  • Orhideele sunt apreciate pentru frumusețea lor exotică și durabilitatea în timp. Aceste flori rafinate sunt perfecte pentru a aduce o notă sofisticată în birou și pot fi un cadou potrivit pentru șefi sau colegi. Poate chiar pentru premierea celor mai loiali.
  • Pentru un gest mai relaxat, buchetele simple, din flori de câmp, pot aduce o notă proaspătă și naturală. Sunt potrivite pentru a transmite simpatie sau pentru a sărbători momente de bucurie în echipă.
  • Lalelele sunt ideale dacă vrei să aduci un plus de prospețime în spațiul de lucru. Pot fi un cadou potrivit în perioadele agitate, pentru a marca începutul unor proiecte noi ori pentru a spune “La mulți ani!”.

Floria.ro este o florărie online de referință în România. Aranjamentele și buchetele de flori de la Floria.ro se livrează proaspete în toată țara, în 2-4 ore de la finalizarea comenzii, și în 24 de ore în străinătate. Pentru perioada sărbătorilor, Floria.ro propune cadouri care combină în mod inedit floristica cu tradiția și pot fi oferite angajaților, partenerilor sau colaboratorilor, indiferent de localitatea în care se află.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share