Continental a investit peste 150 de milioane de euro în operațiunile din România, în 2020. Compania are aici peste 20.000 de angajați

În 2020, în plin an pandemic, Continental a investit peste 150 de milioane de euro în operațiunile sale din România.

Printre investiții se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iași, punerea în aplicare a sistemului de trigenerare la fabrica de componente electronice și implementarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din Timișoara și investiții în echipamente de ultimă generație în centrul de inginerie și fabrica de componente electronice din Sibiu și în fabricile ContiTech din Carei, Nădab și Timișoara, prin punerea în aplicare a tehnologiilor industriei 4.0, ce conferă un grad ridicat de automatizare și îmbunătățire a proceselor de producție, eficienței și calității muncii.

Direcțiile în care inginerii și informaticienii din România desfășoară o activitate intensă presupun un portofoliu diversificat, identificarea de soluții inovatoare de software și hardware pentru interiorul autoturismului, conducere autonomă, siguranță, sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare și vehicule comerciale, dar și pentru motor, transmisie și arhitectura de rețea.

“Dezvoltarea de soluții tehnice inovatoare face parte din spiritul Continental, din cultura noastră organizațională. Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creștere tot mai accentuată a unei mobilități autonome, conectate, sigure și fără emisii. Activitățile din centrele R&D din România, axate pe software și sisteme, reușesc să aducă viitorul în fața noastră. La fel de importantă, misiunea unităților de producție, concentrată pe calitatea produselor fabricate și livrate clienților, contribuie din plin la o evoluție durabilă și sustenabilă a companiei”, declară dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Continental avea, la finalul anului 2020, peste 20.100 de angajați în sediile sale din România. O treime sunt ingineri și informaticieni. “2020 a fost un an în care am transformat provocările determinate de schimbările din industrie și societate în oportunități prin întărirea eficienței, performanței și inovării, a diversificării gamei de produse și tehnologii. Am avansat considerabil în adoptarea modului de lucru de tip agil și digital, pe care ni l-am asumat la nivelul întregii companii. 2021 este un an în care trebuie să continuăm să vedem oportunitățile ce apar și să creștem afacerea“, adaugă dr. von Albrichsfeld.

Activitățile desfășurate de angajații din România vizează folosirea inteligenței artificiale și cybersecurity, care contribuie la evoluția accentuată a sistemelor de conducere asistată și autonomă, și folosirea tehnologiilor de conectivitate, printr-o arhitectură a sistemelor, ce oferă conducătorilor și pasagerilor auto noi experiențe de utilizare a vehiculelor. Fabricile din țară (Automotive, ContiTech și Anvelope) susțin acest progres prin varietatea de produse și a calității lor, și prin eficientizarea capacității de producție.

În direcția electrificării, în România, din grupul Continental face parte divizia Vitesco Technologies, care și produce tehnologii de ultimă generație pentru o mobilitate sustenabilă. În 2019, Vitesco Technologies s-a desprins de Continental, ca entitate juridică separată, și face în continuare parte din grup. În România, compania este reprezentată prin două entități juridice, cu sedii la Brașov și Timișoara și puncte de lucru în Iași și Sibiu.

Pentru acest an, Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cea de anul trecut. În funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei automotive, compania va continua angajările în acest an în România.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului german sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul lui 2020, peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share