Continental aniversează 15 ani la Sibiu și continuă să se extindă

Cel mai mare angajator din regiune, cu circa 4.000 de persoane care lucrează în producție, dar și în zona de cercetare și dezvoltare, aniversează în acest an 15 ani de activitate la Sibiu.

Cu această ocazie, compania a inaugurat un nou modul de producție și o nouă clădire dedicate activităților de cercetare și dezvoltare. Noul modul de producție se întinde pe circa 12.000 mp, iar zona de producție are o capacitate de 150 persoane/ schimb. Spațiul dedicat birourilor a fost gândit pentru 250 persoane. Tehnologiile și echipamentele folosite sunt de ultimă generație. Continental a făcut pași importanți în direcția Industriei 4.0, iar roboții și coboții fac deja parte din fluxul de producție.

Clădirea dedicată activităților de cercetare și dezvoltare este ridicată pe trei niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4.600 mp și suprafața desfășurată de peste 12.000 mp. Capacitatea noii clădiri este de 1.100 de persoane. La parterul noului corp au fost amenjate și o aulă și două laboratoare unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Astfel, pe lângă programele de practică și vizitele în companie, ei vor avea o nouă posibilitate de a lua contact cu industria automotive, încă din timpul facultății.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Odată cu inaugurarea celor două clădiri, locația din Sibiu numără acum șase module de producție și trei clădiri pentru cercetare și dezvoltare. Aici sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Acum 15 ani, am deschis această locație. În acel moment, nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul inițial a fost mai modest decât acesta, dar angajamentul, pasiunea și expertiza oamenilor noștri, combinate cu sprijinul și deschiderea autorităților și a partenerilor din zona academică, ne-au adus unde suntem astăzi: cel mai mare și unul dintre cei mai căutați angajatori din zona Sibiului”, declară Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

Continental va continua să crească

Extinderea companiei va fi susținută de o creșterea echipei, atât în zona de operatori/ tehnicieni, cât și a inginerilor. Pentru a asigura angajări viitoare, Continental continuă să dezvolte colaborarea cu instituțiile de învățământ din Sibiu și din țară. Pentru posturile ce nu necesită studii superioare, compania continuă parteneriatul cu Colegiul Tehnic „Independența” și va continua să investească în sistemul de școală profesională duală. Pentru personalul cu studii superioare, va continua să colaboreze, la nivel strategic, cu ULBS și Universitatea din Craiova, dar și cu alte universități din țară.

Între 1999 și 2018, Continental a nvestit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener în două joint-venture, în Iași și Slatina, şi deține un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului trecut, avea peste 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share